Ozelenjavanje Beograda putem aplikacije - evo kako

Putem aplikacije "Moje drvo" građanima Beograda i zainteresovanim kompanijama omogućeno je da aktivno učestvuju u ozelenjavanju prestonice.

Izvor: B92

Subota, 17.04.2021.

09:10

Ozelenjavanje Beograda putem aplikacije - evo kako
Foto: Depositphotos, belchonock

Aplikacija omogućava saradnju građana, kompanija i lokalnih vlasti u cilju ozelenjavanja odabranih gradskih površina i pruža mogućnost korisniku da izračuna koliko tokom redovnih dnevnih i poslovnih aktivnosti proizvodi ugljen-dioksida, ali i predlaže broj stabala koje treba zasaditi kako bi se kompenzovao negativan uticaj.

Putem aplikacije građani mogu da prijave probleme na postojećim javnim zelenim površinama i predlože nove zelene površine koje bi bile mesto sadnje, navodi se u saopštenju Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Takođe, korisnici aplikacije se mogu informisati o budućim volonterskim akcijama pošumljavanja na teritoriji Beograda, kao i o pojedincima i kompanijama koje su uključene u društveno odgovorne akcije.

Postupak za pristupanje aplikaciji "Moje drvo" objavljen je na stranici Sekretarijata za zaštitu životne sredine, u delu Korisni linkovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: