Abel Fereira i Ernan Krespo (©Reuters)
Abel Fereira i Ernan Krespo (©Reuters)

Choque-Rei 326

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.04.21. | 23:15

Paulista: Veliki derbi, odnosno Kraljevski dvoboj, igra se noćas na Alijanc Parkeu između Palmeirasa i Sao Paula

Palmeiras i Sao Paulo čine jedan od najtradicionalnijih klasika u zemlji fudbala, sambe i kafe. Obeleženi istorijskim igrama, Verdao i Trikolori su poslednjih godina imali zanimljive duele, a takav bi mogao da bude i noćašnji Choque-Rei iliti Kraljevski dvoboj, 326. po redu. Dosadašnji bilans je gotovo nestvaran, sa po 109 pobeda oba sastava, uz 107 remija.

Okršaj u državnom prvenstvu Paulista igra se u okviru 5. kola turnira, na stadionu Alijanc Parkeu, gde Palmeiras ima odličan skor protiv mrskog rivala. Otkako je 2014. otvoren velelepni objekat Sao Paulo je na njemu gostovao 10 puta i pritom osam puta ga napustio pognute glave, jednom je izborio nerešen rezultat i samo jednom se radovao. I gol-razlika je impresivna u korist Verdaa, 24:6, ali su Trikolori upravo na poslednjem dolasku u dom Palmeirasa izvojevali slavlje i nadaju se sličnom podvigu.

Izabrane vesti

03.00: (3,10) Palmeiras (3,00) Sao Paulo (2,35)

Palmeiras je potresen posle dva uzastopna neuspeha, a Sao Paulo stiže na megdan na prvom velikom testu ekipe pod upravom trenera Ernana Krespa. Pre tri dana Verdao je gledao kako mu Superkup Brazila klizi iz ruku u izvođenju penala protiv Flamenga na Nacionalnom stadionu u Braziliji posle izjednačenja 2:2, Palmeiras je na sličan način izgubio i drugu krunu. U sredu je na istoj lokaciji, poražen od argentinske Defense i Hustisije, takođe kroz penal rulet, u izdanju Rekopa Sudamerikane iz 2021. godine.

Ovoga puta, međutim, gubitak je bio još tragičniji. Ako je u duelu protiv Mengaa dobro počeo meč i naposletku izborio remi, protiv Argentinaca je imao pehar u rukama i potom je dozvolio da ga rivali izvuku. Učinio je ono što se smatralo najtežim. Imao je 2:1 u prvoj utakmici u Buenos Ajresu, međutim, tu prednost u revanšu nije mogao sačuva iako je stekao 1:0 u 22. minutu prvog poluvremena. Ipak,već posle osam minuta Defensa je poravnala.

Situaciju je zakomplikovalo izbacivanje urugvajskog beka Vinje u 68. minutu finala. Defensa i Hustisija je "pritisnula" ka golu Verdaa i stigla do pogotka za produžetke u nadoknadi, i u konačnici slavila posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Pored istrošenosti posle 120 minuta fudbala i šoka zbog gubitka druge titule u kratkom vremenskom periodu, aktuelni prvak Južne Amerike i osvajač Kupa Brazila Palmeiras kao nastavak krcatog rasporeda ima okršaj sa velikim rivalom.

Argentinski strateg Ernan Krespo kratko je u Brazilu, a u redove tima sa Morumbija stigao je upravo iz Defense i Hustisije. Međutim, sigurno već zna značaj Klasika sa Palmeirasom za navijače Sao Paula. To se jasno vidi u postavi koju je definisao za meč u sredu, 14. aprila, za meč protiv Guaranija u 9. kolu prvenstva Paulista. Na teren je stavio tim koji je gotovo u potpunosti bio sačinjen od rezervi.

Nekadašnji ubitačni golgeter u brojnim evropskim velikanima se radikalizovao u nameri da sačuva svoje najjače adute za noćašnji obračun. Jednim kamenom je "ubio" dve ptice. Pustio je svoj tim da se odmori i takođe sakupio tri boda protiv Guaranija.

U Paulistau, Palmeiras je na drugom mestu u Grupi C, sa osam bodova iz četiri utakmice, dok je Sao Paulo prvoplasiran u Grupi B sa 16 bodova posle sedam duela. Abel Fereira ne može da računa na Vevertona, Gabrijela Verona i Lukasa Limu, dok je Danilo neizvestan. Sa druge strane, Krespo u kombinaciji nema Ernanesa i Gabrijela Sara, a najveća zvezda tima Dani Alves je pod znakom pitanja.

BRAZIL, PAULISTA - 5. KOLO

Subota

01.00: (3,10) Ponte Preta (3,00) Santos (2,35)

03.00: (3,10) Palmeiras (3,00) Sao Paulo (2,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaPaulistaPalmeirasSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara