Verovali ili ne: Đoković diže razliku na ATP listi posle Monte Karla

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.04.21. | 21:15

Medvedev i Nadal izgubili više bodova od srpskog tenisera

Kada je Novak Đoković izgubio od Danijela Evansa u trećem kolu Monte Karla malo ko je mogao da veruje da će na taj način sprski teniser podići razliku na ATP listi u odnosu na prve pratioce, ali – to se dogodilo.

Porazom Rafaela Nadala od Andreja Rubljova u Monte Karlu, došlo se do toga da je Novak u Kneževini izgubio 90 bodova, a da su Rafael Nadal posle eliminacije i Danil Medvedev (nije igrao na turniru zbog korone) izgubili po 180 bodova. Dakle, Novak je u plusu 90 bodova u odnosu na pomenutu dvojicu.

Izabrane vesti

Sa lošim turnirom Đoković je uspeo da digne razliku za 90 bodova u odnosu na obojicu. To samo Novak može. Pomogao mu je Rus Rubljov u tome eliminisavši Nadala.

Šta to dalje znači?

Prema pojedinim proračunima, Novak Đoković će biti prvi na ATP listi najmanje do 17. maja ove godine. To je 320 garantovanih sedmica na prvom mestu.

Sve to dalje znači da će Novak dodatno povećati svoj rekord po broju sedmica provedenih na tronu ATP liste.

Posle osvojenog Australijan Opena Đoković je imao loš turnir u Monte Karlu, ali zato mu je išlo na ruku što su mu i prvi pratioci izgubili bodove. Poraz od Evansa mu sigurno nije prijao, ali zna se šta je Novakov glavni fokus – Rolan Garos.


tagovi

Novak ĐokovićRafael NadalDanil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara