Život i ljudi

0

Umrla britanska glumica Helen Mekrori, zvezda serije Birmingemska banda

Autor: KP

Izvor: Beta

Umrla britanska glumica Helen Mekrori, zvezda serije Birmingemska banda

Izvor: Beta,AP / Joel Ryan

Britanska glumica Helen Mekrori (McCrory), poznata po ulogama u seriji "Birmingemska banda" (Peaky Blinders) i tri filma o Hariju Poteru preminula je u 53. godini od raka, objavio je danas njen suprug.

"Slomljenog srca javljam da je posle herojske borbe sa rakom fantastična žena kakva je Helen Mekrori umrla mirno kod kuće, okružena talasom lubavi svojih prijatelja i porodice", napisao je na Tviteru njen suprug Demijan Luis.

On je dodao da je umrla kao što je i živela bez straha, da su je voleli i znaju koliko su bili srećni da je imaju u svojim životima.

Mekrori se prvo pojavila na filmu u maloj ulozi u ostvarenju "Razgovor sa Vampirom" pošto je počela karijeru na televiziji. Igrala je Narcisu Malfoj u poslednjim filmovima iz serijala Harija Potera.

Glumica je takodje igrala u filmu iz serijala Džejmsa Bonda Skajfol (Skyfall) iz 2012. godine. Proslavila se u ulozi tetke Poli, na čelu Šelbi klana u britanskoj hit seriji "Birmingemska banda" koja govori o avanturama bandita iz Birmingema početkom 20. veka.

Udala se za Demijana Luisa 2007. godine sa kim ima dvoje dece.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR