Svet

0

Turska beleži novi rekordni broj novozaraženih

Autor: KP

Izvor: Beta

Turska beleži novi rekordni broj novozaraženih

Izvor: Beta,AP / Emrah Gurel

Turska je zabeležila novi rekrodni broj od više od 63.000 novozaraženih kovidom-19 u poslednja 24 časa, dok broj zaraženih nastavlja da skače.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je umrlo još 279 ljudi od posledica korona virusa, najveći broj umrlih u jednom danu početka epidemije. Sa ovim brojem u zemlji je od korona virusa ukupno umrlo 35.320 ljudi. Ukupno je potvrdjena zaraza kod više od četiri miliona ljudi.

Predsednik Redžep Tajip Erdogan ove nedelje je uveo strože restrikcije u zemlji od 84 miliona stanovnika za prve dve nedelje praznika Ramazana, i upozorio da bi mogle da budu uvedene još strože mere ako ne padne stopa infekcija.

Mere uključuju zabranu medjugradskih putovanja, vraćanje na onlajn nastavu u školama, zatvaranje sportskih centara i mesta za zabavu i produženje noćnog policijskog šasa.

Ranije je ponovo uvedeno zaključavanje za vikend i naredjeno zatvaranje restorana i kafea za vreme svetog muslimanskog meseca.

Ministarstvo je navelo da se oko 85 odsto slučajeva zaraze povezuju sa sojem virusa prvo detektovanog u Britaniji koji se brže širi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR