Nova vest
Fudbal

Petak, 16.04.2021.

18:00

Kuman: Došli smo po trofej

Fudbaleri Barselone i Atletik Bilbaa igraju u subotu 17. aprila od 21.30 u Sevilji meč finala Kupa kralja.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kuman: Došli smo po trofej
Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Biće to treći okršaj dva tima u poslednjih nekoliko meseci, igrali su Superkupu Španije, Bilbao je slavio posle produžetaka sa 3:2, da bi u prvenstvu na Kamp Nou bilo 2:1 za Barselonu.

Trener Katalonaca Ronald Kuman je uoči ovog duela poručio da je svestan značaja utakmce.

"Oba tima su propatila dosta da dođu do ovog finala. Znamo da Atletik ima odličan tim, ovo nam je prilika da im se revanširamo. Dobili su nas u produžetku Superkupa, to je bio fer rezultat, sada moramo da budemo dobri sa loptom u posedu i bez nje. Ako postoji razlog što smo gubili neke mečeve, to je igra bez poseda lopte", smatra Kuman. On je otkrio i da je iskusni Đerar Pike biti u konkurenciji da počne meč.

Holanđanin je dodao i da smatra da je njegov tim napredovao u odnosu na početak sezone.

"Setite se januara kad smo imali to finale Superkupa. Tada je situacija bila gora po nas. Napredovali smo u mnogim stvarima, imalo smo 19 mečeva bez poraza pre El Klasika. Ne razmišljam o budućnosti, najvažnije je da uložimo energiju u to da osvojimo titulu", dodao je Kuman.

On je rekao i da ne žuri sa potpisivanjem novog ugovora.

"Znam na čemu sam, kao i to da moram da osvojim trofeje. Bitno je sve i zbog naše ekonomije, došli smo da pobedimo u finalu, to je sada prioritetna stvar. Atletiko ima drugačiji sistem igre od našeg, drugačije igrače, znamo koliko su borbeni i jaki iz prekida. Na nama je da neutrališemo njihova glavna oružja", zaključio je trener Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve