Vesti

0

Vlada Srbije i medjunarodna organizacija turkijske kulture potpisali Memorandum o razumevanju

Autor: KP

Izvor: Beta

Vlada Srbije i medjunarodna organizacija turkijske kulture potpisali Memorandum o razumevanju

Izvor: Beta / Miloš Miškov

Predstavnici Vlade Srbije i medjunarodne organizacije turkijske kulture (TURKSOJ) potpisali su danas Memorandum o razumevanju, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Memorandum su potpisali ministarka kulture i informisanja Srbije Maja Gojković i generalni sekretar TURKSOJ Dusen Kaseinov, navodi se u saopoštenju.

Gojković je rekla da je za Srbiju važno uspostavljanje intenzivnijih odnosa u oblasti kulture sa državama turkijske kulture, članicama TURKSOJ, i dodala, kako se navodi, da potpisivanje Memoranduma otvara širok spektar aktivnosti i omogućava razvoj saradnje ustanova kulture i nezavisnih umetničkih scena.

Izrazila je očekivanje da će institucionalizacija saradnje putem Memoranduma biti dobar kanal komunikacije koji će uticati na približavanje naroda i na očuvanje, razvoj i prenos zajedničkog kulturnog i istorijskog nasledja budućim generacijama.

Kaseinov je rekao, kako se navodi, da će Memorandum osnažiti i razviti saradnju sa Srbijom i medjukulturnu interakciju,

On je pozvao umetnike iz Srbije da učestvuju u programu proglašavanja grada Hiva za prestonicu kulture turkijskih zemalja, ako dozvole epidemiološki uslovi.

Gojković i Kaseinov su razgovarali i o saradnji Hiva i Novog Sada, evropske prestonice kulture za 2022. godinu, dodaje se u saopštenju.

Članice TURKSOJ su Azerbejdžan, Kazahstan, Kirgizija, Uzbekistan, Turkmenistan i Turska.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR