TVITER GA BLOKIRAO KADA JE RAZOTKRIO LAŽ CNN: Ovog puta je mreža otišla predaleko, jer osnivač Veritasa preti tužbom VIDEO
Foto: Profimedia

drama

TVITER GA BLOKIRAO KADA JE RAZOTKRIO LAŽ CNN: Ovog puta je mreža otišla predaleko, jer osnivač Veritasa preti tužbom VIDEO

Planeta -

Džejmsa Okifa, osnivača istraživačke novinarske organizacije Project Veritas, Tviter je trajno stavio na crnu listu, baš kao što je njegova organizacija objavila tajne snimke na kojima se vidi kako stariji službenici CNN-a priznaju da koriste "propagandu".

Obustavljen je i @Project_Veritas, zvanični račun organizacije.

U komentaru za Brajtbart Njuz, portparolka Tvitera rekla je da je suspenzija trajna. Ovo dolazi neposredno nakon što su Okif i Project Veritas javno osramotili krajnju levicu vesti CNN.

U izjavi, Okif je obećao da će tužiti Tvitter: "Tužim Tviter zbog klevete jer su rekli da sam " upravljao lažnim računima. Ovo je netačno, ovo je kleveta i oni će platiti. Član 230 ih je možda ranije zaštitio, ali ih neće zaštititi od mene. Žalba će biti podneta u ponedeljak. "

Project Veritas objavio je juče prvi u nizu tajnih video snimaka u kojima je učestvovao tehnički direktor CNN-a Čarli Čester.

U prvom videu, Čester priznaje da je CNN-ovo negativno izveštavanje o nedokazanim optužbama protiv kongresmena Meta Geca (R-FL) "propaganda", jer je Gec "problem demokrata".

"Bilo bi sjajno da ga Demokratska stranka sruši. Pa ćemo nastaviti da pokrećemo te priče da bismo ga i dalje povređivali ", nastavlja Čester.

U daljnjim tajnim snimcima objavljenim danas, Čester se može čuti kako priznaje da CNN verovatno neće posvetiti veliku pažnju pucnjavi u svom izveštaju ako "nisu u pitanju belci".

Čester takođe priznaje da je "gomila crnaca" odgovorna za nedavne nasilne napade na Amerikance Azije i da je to problem jer "optika toga nije dobra" i CNN "pokušava da pomogne BLM-u".

U daljim iskrenim komentarima, Čester se može čuti kako kaže da CNN praktikuje "umetnost manipulacije" kako bi "promenio svet".

"Ovo je čista cenzura iz političkih razloga jer je uspešno razotkrio CNN, medije i demokrate", rekao je konzervativni influencer Robi Sterbak na Tviteru.

"Okif razotkriva CNN zbog laganja u vezi sa mnom, a Donalda Trampa za propagandu", rekao je zastupnik Met Gec. "Tada ga Tviter suspenduje."

"Da se ​​levica ne prestraši, ne bi zabranjivala ljude", rekao je konzervativni komentator Džon Kardiljo.

U komentaru za Breitbart Njuz, portparolka Tvittera rekla je da je Okif "trajno suspendovan zbog kršenja pravila Tviter-a o manipulaciji platformom i neželjenom poštom".

Kao što je navedeno u našoj politici o manipulaciji platformom i neželjenom poštom, "Ne možete da zavedete druge na Tviteru lažnim računima" i "ne možete veštački da pojačate ili ometate razgovore upotrebom više naloga".

Tviter nije pojasnio šta čini i ne računa se kao nepravilna upotreba više naloga. CNN, na primer, između ostalog upravlja računima @CNN, @CNNBusiness, @CNNNevsroom i @CNNPolitics. Svi su verifikovani.

Kurir.rs/Breitbart

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track