Adem Ljajić (©AFP)
Adem Ljajić (©AFP)

Crno-beli bez Tosuna do kraja sezone, Abubakar pod znakom pitanja

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.04.21. | 11:28

Bešiktaš na svom terenu u Istanbulu je dobio Ankaragdužu na poslednjih 14 utakmica. Trener Sergen Jaldžin ima problema s napadačima. Promo kvota u Mozzartu na pobedu lidera šampionata Turske - 1,43

Posle male krize, samo jednog boda u dve utakmice, Bešiktaš je opet u top formi pred finiš šampionata Turske. Crno-beli su vezali dva trijumfa, pobegli gradskom rivalu Fenerbahčeu četiri boda, uz utakmicu manje, pa je titula nadohvat ruke. Treći velikan sa Bosfora, Galatasaraj, u velikim je problemima i teško će moći da ugrozi četu Sergena Jaldžina koja je blizu da vrati krunu na Vodafon areni.

Bešiktaš danas (18.00) na svom terenu dočekuje Ankaragudžu u 35. kolu elitnog prvenstva Turske u veliki je favorit za tri boda. Gosti iz prestonice su sa sedam bodova u prethodna tri kola pobegli iz opasne zone, ali još nisu rešili pitanje ostanka u najboljem društvu.

Izabrane vesti

U prvom delu sezone Orlovi su pobedili u Ankari sa 1:0 pogotkom Hrvata Domagoja Vide. Bešiktaš ima neverovatnu seriju od 14 uzastopnih pobeda protiv Ankaragudžua na svom terenu. Tim iz Ankare je poslednji put pobedio crno-bele u Istanbulu pre 19 godina.

18.00: (1,43) Bešiktaš (4,60) Ankaragudžu (7,50)

Nijedan tim neće biti kompletan. Veliki zimsko pojačanje Bešiktaša, povratnik sa Ostrva, iz Evertona, Dženk Tosun, povredio se prošle nedelje u meču sa Erzurumom i za njega je sezona završena. Ajdin Hasić je takođe van konkurenciji za današnji meč. Pod znakom pitanje je iskusni napadač, Kamerunac Vensan Abubakar koji je propustio nekoliko poslednjih utakmica zbog povrede.

Od udarnog trija u napadu zdrav je samo Kanađanin Kajl Larin, strelac 15 pogodak u ovom šamponatu, koliko ima i Abubakar. Posle dva meča pauze zbog kartona u timu se vraća Žozef de Soza. Očekuje se da će u startnih 11 da igra nekadašnji srpski reprezentativac Adem Ljajić.

18.00: (2,65) Antalija (3,00) Rize (2,90)

Kod gostiju van stroja je i dalje Torgeir Borven, a za meč protv Bešiktaša neće igrati ni Saba Lobjanidze, Asane Dijuse, Atakan Džankaja i Rikardo Fridrih.

Meč Bešiktaš – Ankaragudžu (18.00), kao i preostale tri današnje utakmice 35. kola Superlige Turske, možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

TurskaTurska 1Turska Super ligSuper ligBešiktašAnkaragudžu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara