Bruno Matos (©Star sport)
Bruno Matos (©Star sport)

Čeka se Bruno Matos

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.04.21. | 10:58

Vijetnam: Branilac titule Vijetel mnogo očekuje od nekadašnjeg ofanzivca Crvene zvezde i Novog Pazara

Velika neizvesnost vlada u vrhu V lige na tri kola pre kraja ligaškog dela prvenstva. Ekipe se ne bore samo za proboj u plej-of, već i za veći broj domaćih duela u doigravanju, a njih će imati najbolja tri od ukupno šest sastava koji će učestvovati u trci za titulu.

Najbolje stoji Hoangan Zjalaj sa tri boda više od branioca krune Tekong Vijetela, odnosno četiri od trećeplasiranog Kuangnina. A, u predstojećoj 10. rundi lidera u nedelju očekuje duel sa Hanojem, prošlogodišnjim vicešampionom i najuspešnijim sastavom Vijetnama u protekloj dekadi, dok je za danas zakazan derbi runde u kojem snage odmeravaju Vijetel i Kuangnin (14.15).

Izabrane vesti

14.15: (1,70) Vijetel (3,45) Kuangnin (4,90)

Pobeda u direktnom sukobu pomoći će Vijetelu ili Kuangninu da se "zagreju" u poteri za Hoanganom, ali i ojačaju šanse za plasman u Top 6. Tokom proteklog vremena, Vijetel se susretao sa podsmesima i stojički ih je podneo. Poraz protiv lidera HAGL-a sa 3:0 na domaćem terenu naterao je mnoge da požure i da ih eliminišu iz trke za odbranu trona. Ali upravo to je nehotice bilo korisno za pulene Truong Vijet Hoanga, jer su njegovi momci tokom protekla četiri kola, kada su novinski stupci previše potencirali moći HAGL-a i krizu Hanoja, izborili četiri uzastopne pobede.

Još važnije, ta četiri trijumfa reprodukovala su tri faktora, koja su pomogli Vijetelu da osvoji prvenstvo V. lige 2020. To je bila stabilnost u odbrani, jer u zvaničnih 360 minuta zaredom nije primio gol. Potom, tvrdoglavost kormilara da forsira defanzivan stil i stavi akcenat na kontranapade i, naposletku, to je pravovremeni sjaj zvezda koje Vijetel ima na raspolaganju.


Jedan od onih koji je projektovan za nosioca igre je Bruno Matos, nekadašnji igrač Crvene zvezde i Novog Pazara, koji je ove zime pojačao šampiona Vijetnama. Ofanzivni vezista je posle Srbije nastupao u Iranu, Maleziji, Bahreinu, a u taboru Vijetela se nadaju da će biti jednako uspešan kao u protekle dve godine u Indoneziji. Ipak, Matos je na startu sezone imao problema sa povredom, zbog čega je propustio uvodnih pet duela, da bi potom upisao dva meča u dresu novog tima i ostao bez konkretnog učinka. Sledeća prilika je danas i neće biti bolje situacije da se Brazilac dobrom partijom predstavi navijačima i nagovesti da odbrana krune nije nemoguća misija.

VIJETNAM 1 - 10. KOLO

Petak

14.15: (1,70) Vijetel (3,45) Kuangnin (4,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Vijetnam 1Bruno Matos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara