Pol Pogba i Žoze Murinjo (©Reuters)
Pol Pogba i Žoze Murinjo (©Reuters)

Pogba opleo po Murinju: Prevrtljive je naravi, ide protiv svojih igrača, to sa Solskjerom nije slučaj

Vreme čitanja: 4min | pet. 16.04.21. | 09:29

Netrpeljivost datira od trenutka kada je francuski vezista izgubio status zamenika kapitena Crvenih đavola

Vratio se Pol Pogba na Teatar snova u periodu kada je kormilar Crvenih đavola bio kontroverzni Portugalac Žoze Murinjo, ali mu saradnja sa Gospodinom posebnim nije ostala u lepom sećanju iako je sa Junajtedom za vreme njegovog boravka u klubu osvojio dva trofeja – Lige Evrope i Liga kupa.

Crveni đavoli su pobedili Granadu u obe četvrtfinalne utakmice Lige Evrope, prekinuli su crnu seriju protiv španskih ekipa na Old Trafordu i nekoliko koraka ih deli od ponavljanja uspeha iz 2017. godine. Između dva okršaja sa timom iz Andaluzije utisnula se pobeda nad Totenhemom u Londonu, a posle utakmice nije se mnogo govorilo o rezultatu i igri dva tima, već je u epicentru bio verbalni rat Olea Gunara Solskjera i Žozea Murinja.

Izabrane vesti

Portugalski strateg voli da je u centru pažnje, a Pol Pogba se u intervjuu za Skaj sports prisetio perioda kada je sarađivao sa Murinjom u Mančester junajtedu…

“Jednog dana sam imao odličan odnos sa Murinjom, svi su to videli, a sutradan ne znate šta se dogodilo. To je čudna stvar u vezi odnosa sa Murinjom i ne mogu vam objasniti, jer ni meni nisu jasni razlozi”, rekao je Pol Pogba.

21.00: (3.15) Everton (3.30) Totenhem (2.30)

Francuz je imao ključnu ulogu u pohod na Ligu Evrope pod Murinjovom dirigentskom palicom, ali je ljubav pukla kada ga je Portugalac razrešio dužnosti i oduzeo mu traku u septembru 2018. godine. U to vreme Pogba je bio zamenik kapitena, a nekoliko meseci kasnije Murinjo je spakovao kofere i otišao sa Old Traforda.

Povukao je Francuz paralelu između Žozea Murinja i Olea Gunara Solskjera, sa kojim takođe nije uvek bio na istim talasnim dužinama.

“Odnos sa Solskjerom je drugačiji, on nikada ne bi išao protiv igrača. Možda Ole ne bi odabrao neke igrače, ali ih ne odbacuje, ne gura ih u stranu kao da više ne postoje. To je razlika između Solskjera i Murinja. Solskjerove metode možda tako deluju jer sa igračima ostvaruje prisniji odnos”.

Francuski vezista nije jedini igrač koji je ulazio u sukobe sa Portugalcem. Na margini se našao i Luk Šo za kojeg je Murinjo tvrdio da mu nedostaje fudbalske inteligencije. Šo je nedavno rekao da ga je Murinjo s pravom kritikovao kako bi poboljšao performanse, ali je i priznao da je to bio izuzetno težak period za njega na Old Trafordu. Od dolaska Olea Gunara Solskjera na klupu Junajteda, levi bek je procvetao i vratio se u nacionalni tim Engleske.

“Svaki trener ima svoj način rada sa igračima, a vi kao igrač morate da se prilagodite trenerskim zamislima. Ponekad vam to odgovara, a nekada to nije slučaj. Ole je puno pomogao Luku Šou, koji je imao tešku sezonu pod Murinjom, ali je dokazao da ima kvalitet koji nikada nije ni bio sporan, ako postoji poverenje menadžera”, istakao je vezista Crvenih đavola.

Posle poraza od Mančester junajteda, Žoze Murinjo nije želeo da govori o igri svog tima, već se nadovezao na Solskjerove komentare o Sonu i golu koji je poništen Crvenim đavolima. Norvežanin se žalio da je Son prevario arbitra Krisa Kavanoa, koji je posle konsultacije sa VAR tehnologijom poništio pogodak Edinsona Kavanija zbog ranijeg faula Skota Mektominija.

“Ako moj sin dobije udarac u lice od svog druga, ostane da leži na terenu tri minuta i bude mu potrebno 10 prijatelja da bi ustao, neće dobiti hranu”, rekao je Solskjer, a Murinjo se nadovezao:

“Samo želim da kažem da Son ima veliku sreću što je njegov otac bolja osoba od Olea, jer ja kao otac mislim da očevi uvek moraju da nahrane svoju decu, bez obzira šta ona urade. Ako morate da kradete da biste nahranili svoju decu, to i učinite. Veoma sam razočaran, i kao što mi u Portugaliji kažemo, hleb je hleb, a sir je sir. Rekao sam Oleu šta mislim o njegovim komentarima”, zatalasao je Gospodin posebni posle poraza od Mančester junajteda.

Pol Pogba uveren je da je Murinjo nekim postupkom isprovocirao Solskjera.

“Ne znam šta se dogodilo, siguran sam da je Murinjo nešto rekao zbog čega bi ljudi progovorili. On to radi. Dobili smo rezultat koji smo želeli, Ole to zna i uživali smo u tom trenutku. Poznajemo Murinja i znamo šta voli. Nije nam potreban verbalni rat, treba da se fokusiramo na sebe. Pobedili smo, Murinjo je izgubio i nije želeo da govori o igri, već o nečijem ocu. To baš liči na njega”, zaključio je Pogba.


tagovi

Pol PogbaŽoze MurinjoOle Gunar SolskjerMančester JunajtedTotenhem

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara