FOTO, VIDEO: 2.000 načina na koje možete da se reklamirate

Reklamni materijal i njegovo brendiranje neizostavan je deo imidža svake firme, imajući u vidu da je najčešće on prvi utisak koji određena firma ostavlja na svoje klijente i poslovne partnere.
Štamparija Apeiron je prepoznala potrebu kupaca da u javnost pošalje jasnu i nedvosmislenu poruku o snazi svog brenda i o kvalitetu svog poslovanja.
 
U prilog tome govori više od hiljadu vernih klijenata - kompanije, zdravstvene, obrazovne i kulturne ustanove, sportska i umetnička udruženja, marketinške agencije, ugostiteljski objekti i drugi pravni subjekti.
 
Među 2.000 artikala koje Apeiron ima u ponudi, klijentima su na raspolaganju majice, kačketi, duksevi, jakne, šolje, notesi, rančevi, cegeri, olovke, upaljači, USB memorije, privesci za ključeve, kišobrani i sve to sa reklamnom porukom/logotipom. 
 
 
Od nekolicine tehnika brendiranja, konkretan izbor tehnike se čini u zavisnosti od vrste materijala na kojem se brendira i u zavisnosti od osobenosti idejnog rešenja. Ova mala porodična firma, čija je praksa duga više od tri decenije, garantuje za kvalitet brendiranog proizvoda, kao i za dugotrajnost odštampanog slogana ili logotipa. 
 
"Neretko se dešava da nam se obrate klijenti koji su svesni važnosti marketinga i koji žele promotivni materijal za svoju firmu, ali nemaju jasnu sliku o tome šta je za njihovu delatnost najadekvatnije rešenje. U takvim situacijama predlažemo artikle i tehnike brendiranja za koje verujemo da bi u konkretnom slučaju postigli najbolji efekat", kaže za 021.rs direktorka marketinga štamparije Apeiron, Jovana Stojmenović.
 
Ona dalje navodi primere u kojima klijenti imaju nacrt ideje čime bi to želeli da se predstave na seminarima, konferencijama, gostovanjima, poslovnim putovanjima, oko kojeg se potom razvijaju detalji oko izgleda reklamnog materijala. U toku kreativnog procesa važno je težiti proizvodu kojeg će krasiti dugotrajnost i široka primena – tako je efekat reklame znatno bolji.
 
Za štampu velikih tiraža majica/dukseva/cegera sa kratkim rokom izrade Apeiron štamparija je opremljena i automatskom mašinom za sito štampu. Postupak štampe na ovoj mašini možete da pogledate na sledećem video-snimku:
 
 
Moderno doba - moderne potrebe
 
Zaposleni u IT sektoru, lideri u svetu marketinga, i generalno, ljubitelji gedžeta, u stalnoj su potrazi za predmetima koji olakašavaju poslovanje, a pri tome su i inovativno dizajnirani. 
 
"Kako mobilni telefoni odavno ne služe samo za telefoniranje, već su njihove funkcije danas daleko brojnije, tako se i u svetu reklamnog materijala konstantno radi na multifunkcionalnim artiklima koji će na dodatnom nivou zadovoljiti potrebe klijenata", kaže Jovana.
 
Tako Apeiron u svojoj ponudi ima sportsku flašicu koja je ujedno i držač za mobilni telefon, a u njeno dno je vešto spakovan peškirić koji je veoma praktičan za treninge, odlazak u teretanu, brze šetnje ili vožnju bicikala.
 
Ništa manje pažnje ne privlači hemijska olovka koja može biti i držač za mobilni telefon – pri tome ruke ostaju slobodne za neki drugi posao, primera radi kuvanje ili trening, a uz ovu olovku je praćenje onlajn sadržaja tokom ručka još jednostavnije.
 
Za one koji žele da povećaju vizuelni efekat svog reklamnog proizvoda - pravi izbor bi bili artikli na kojima nakon brendiranja sija LED logo. Uz ovakve proizvode oživljava ona čuvena – Prikažite se u najboljem svetlu.
 
 
Ekološka svest veliki plus za firme
 
Svest o očuvanju životne sredine takođe postaje važan faktor pri izboru reklamnog materijala. Firma koja misli na ekologiju danas je jedan korak ispred konkurencije, a ukoliko to stavi do znanja svojim klijentima i poslovnim partnerima, njen imidž dobija dodatni plus.
 
"Ukoliko je određeni proizvod ekološki, to nikako ne znači da kvalitet ili dizajn trpe. Klijenti koji se odluče za ekološki tip artikala, osim što svoju firmu predstavljaju kao odgovornu prema prirodi, oni i motivišu druge da daju prednost upravo takvim artiklima", kaže Jovana za 021.rs.
 
Tako, primera radi, u Apeironovom asortimanu postoji grafitna olovka sa semenom biljke, koju po korišćenju možete zasaditi i očekivati bosiljak, lavandu ili nanu u svojoj saksiji. Osim toga, u ponudi su i reciklirani artikli - hemijska olovka i sportska torbica koji su pioniri kampanje "Nekada sam bila plastična flaša, sada sam olovka/torba".
 
 
Kovid kao prilika za brendiranje
 
Više od godinu dana aktuelna tema u čitavom svetu je kovid19, a zaštitne maske postale su uobičajena pojava i na ulicama i u zatvorenim prostorima. Upravo to je prilika za firme i ustanove da promovišu sebe i prikažu svoju odgovornost prema ličnom zdravlju i zdravlju drugih, jer je maska artikal koji je vrlo uočljiv, a sa druge strane i vrlo zahvalan za štampu. Štamparija Apeiron u svojoj ponudi ima i maske različitih materijala i oblika.
 
Uz to, naročito je važno voditi brigu o svojim zaposlenima i o svojim klijentima, pa trenutno nema preduzetnika koji u okviru radnog prostora nema i dezinfekciona sredstva. No, ona ne moraju da budu samo to, već pametno dizajnirana reklamna poruka. Ništa neće ostaviti jasniju poruku o brizi o zdravlju od antibakterijskog notesa sa olovkom koji sadrži jone srebra i time eliminiše 99 odsto bakterija.
 
 
Ovo je samo delić toga što štamparija Apeiron može da ponudi svojim klijentima. Više o njenoj ponudi, ali i sve druge korisne informacije možete pronaći na sajtu Apeirona, Fejsbuk i Instagram stranici.

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija