');
Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
"Uvesti obavezne lekarske preglede" Sindikat SIPA se oglasio nakon pokušaja samoubistva policajca

"Uvesti obavezne lekarske preglede" Sindikat SIPA se oglasio nakon pokušaja samoubistva policajca

Predsednik Sindikata SIPA Edin Kahrimanović reagovao je na vest koja je juče objavljena, da je na Graničnom prelazu Rača policajac Granične policije Bosne i Hercegovine pokušao izvršiti samoubistvo skokom sa mosta u reku Savu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
SIPA ilustracija Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
SIPA ilustracija

On kaže da ih u Sindikatu Agencije za istrage i zaštitu ova vest nije iznenadila, prenosi Srpskainfo.

– Sindikat unazad nekoliko godina ukazuje na problem nepostojanja obaveznih sistematskih pregleda policijskih službenika i potrebu za donošenjem novog Zakona o policijskim službenicima Bosne i Hercegovine na što nadležni predstavnici vlasti uopšte ne reaguju – naglasio je Kahrimanović.

Dodao je da je jučerašnji događaj, na sreću i zbog brzog i prisebnog delovanja kolega iz Srbije nije završio tragično poput događaja iz januara 2020. godine kada je službenik SIPA izvršio samoubojstvo službenim pištoljem. Međutim, naglašava, taj događaj kao i ovaj juče već danas je za mnoge, a pogotovo za predstavnike vlasti, zaboravljen i nisu mu pridali ni najmanji značaj.

Pročitajte još

– S tim u vezi, apleujemo na ministra bezbednosti Bosne i Hercegovine Selmu Cikotića, predsedavajućeg Saveta ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltiju i sve ostale predstavnike vlasti da zahteve Sindikata u pogledu hitnog donošenja novog Zakona o policijskim službenicima kojim bi između ostalog bili definirani i obavezni lekarski pregledi shvate ozbiljno i pristupe njegovoj izradi i usvajanju kako bi se delovalo i izbegli ovakvi i možda čak i tragičniji događaji – zaključuje se u reakciji, prenosi Klix.