Gabigol (Reuters)
Gabigol (Reuters)

Vasko za svoju dušu: Flamengov skalp posle pet godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.04.21. | 01:56

Admirali ostali u trci za plej-of u šampionatu Karioka

Uplovila je jedanaestorka Vasko da Game na Marakanu i oduvala Flamengo u bici za Rio de Žaneiro. Poslednjih pet godina Admirali su bili toliko inferiorni u odnosu na rubronegre, ali večeras su naplatili dobar deo duga. Onako, za svoju dušu, jer Flamengo koji je već obezbedio polufinale šampionata Karioka dva kola pre kraja ligaškog dela, ovaj poraz neće previše zaboleti. A Vasko je trijumfom od 3:0, vratio nade da može među najbolja četiri.

U poslednje dve runde igraće protiv Boaviste i Rezendea, to su dueli koje mora da dobije i da se nada da će Fluminense bar jednom kiksnuti, ili Portugeza u dva navrata. Ali čak i da polufinale do kraja izostane, ekipa sa Sao Žanuarija je prekinula post koji je protiv Flamenga trajao čak 17 utakmica!

Izabrane vesti

Nije gostima smetalo što šampion Brazileiraa i novopečeni osvajač Superkupa igra na svojoj Marakani, niti što se Rožerio Seni odlučio za praktično najjači sastav u nameri da preskoči lidera Volta Redondu. Sa Felipeom Luisom, Gabrijelom Barbosom, Brunom Enrikeom, Everotonom Ribeirom, Maurisom Islom... Flamengo je bio nemoćan.

Dijego Alveš nije imao rešenje za skok Lea Matosa posle kornera u petom minutu, niti za usamljenog Kana malo posle sredine poluvremena. Nije uspeo da zaustavi ni Morata desetak minuta pre kraja utakmice. Seni je već na poluvremenu napravio dvostruku izmenu, rezervista Vitinjo jeste pogodio u šestom minutu sudijske nadoknade, ali to nije ništa suštinski promenilo.

O napadačkoj predstavi Vaska večeras dovoljno govori detalj da je Flamengo u prvih osam rundi primio samo jedan gol više nego večeras za 90. minuta.

BRAZIL – ŠAMPIONAT KARIOKA – 9. KOLO

Subota

Makae – Resende 1:3 (0:1)

Nedelja

Portugeza – Bangu 5:1 (1:1)

Madureira – Boavista 0:0

Ponedeljak

Fluminense – Nova Iguasu 3:1 (0:0)

Volta Redonda – Botafogo 2:2 (1:1)

Petak

Flamengo - Vasko 1:3 (0:2)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FlamengoVasko da Gama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara