Najnovije vesti
Vesti Svet
Vilijam i Hari neće ići jedan pored drugog u pratnji kovčega na sahrani princa Filipa, evo koji je razlog

Vilijam i Hari neće ići jedan pored drugog u pratnji kovčega na sahrani princa Filipa, evo koji je razlog

Princ Vilijam i princ Hari neće hodati jedan pored drugoga u subotu dok budu pratili kovčeg svog dede princa Filipa u crkvu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
princ filip polozena EPA Stringer Foto: Stringer / EPA;
princ filip polozena EPA Stringer

Time se, piše AP, umanjuju šanse za "neprijatnu" situaciju koja bi mogla nastati između braće koja su u "zategnutim" odnosima od Harijeve odluke da se povuče iz kraljevskih dužnosti prošle godine.

Princ Vilijam i princ Hari
Foto: Vickie Flores, Brian Lawless / EPA;
Princ Vilijam i princ Hari

Bakingemska palata objavila je danas da će rođak Vilijama i Harija, Piter Filips hodati između prinčeva dok budu pratili kovčeg do kapele Sent Džordž u zamku Vindzor, zapadno od Londona, preneo je AP.

Princ Čarls, prestolonaslednik i otac prinčceva, zajedno sa svojom sestrom princezom Anom, predvodiće povorku od 15 članova.

Princ Filip biće prevezen posebno naručenim lend roverom

Kada kovčeg princa Filipa bude prenet u kapelu Sent Džordž tokom sahrane, on će biti prevezen u posebno naručenom Lend Roveru u čijem dizajniranju je lično učestvovao.

Iako je sahrana svedena na prisustvo do 30 ljudi zbog ograničenja uvedenih radi sprečavanja širenja kovid-19, mnogi tradicionalni elementi će biti ispoštovani uključujući vojnu povorku unutar zamka i učešće pripadnika jedinica bliskih princu Filipu, preneo je Rojters.

Sahrana princa Filipa obaviće se u subotu u dvorcu Vindzor.