Funes Mori (©Reuters)
Funes Mori (©Reuters)

KONKAKAF LŠ: Monterej i Kolumbus overavaju četvrtfinale, svetla pozornice uperena ka Funes Moriju, Vinsentu Jansenu i Pedru Santosu

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.04.21. | 23:10

Na programu poslednja dva revanš meča osmine finala

Start 56. izdanja KONKAKAF Lige šampiona nije doneo iznenađenja. Nigde se nije zakuvalo, favoriti su glatko prolazili u četvrtfinale, a i za poslednja dva revanš meča osmine finala nema naznaka da bi moglo da dođe do preokreta. Ma, čak ni da se Monterej i Kolumbus Kru uzdrmaju.

Najeminentnije takmičenje za Severnu, Centralnu i Karipsku Ameriku startovalo je neuobičajeno rano zbog pandemije virusa korona, ali to nije poremetilo najveće klubove sa ovog podneblja da dođu do očekivanih i željenih rezultata.

Izabrane vesti

Tri četvrtfinalna para već su poznata (Kruz Azul – Toronto, Filadelfija – Atlanta, Klub Amerika – Portland), a poslednji četvrtfinalni par sasvim izvesno će činiti Monterej i Kolumbus Kru. Timovi iz Sjedinjenih Američkih Država i Meksika tradicionalno ulaze u samo završnicu, najbrojniji su i ove godine, a ne bude li iznenađenja i veleobrta u poslednja dva meča osmine finala, kanadski Toronto, finalista iz 2018. godine, biće jedini uljez.

Tigres, prošlogodišnji šampion KONKAKAF Lige šampiona i viceprvak sveta, ne brani titulu u takmičenju u kojem su Meksikanci uspostavili strahovladu. Timovi iz Meksika su 15. puta uzastopno podigli pehar namenjen pobedniku Lige šampiona, a pre Tigresa je to učinio Monterej, koji protiv dominikanske Atletiko Pantohe (04.00) na domaćem terenu treba samo da potvrdi prolaz u četvrtfinale.

02.00: (1.15) Kolambus (8.50) Real Esteli (15.0)

Monterej je u prvom meču osmine finala odigrao koliko mu je bilo potrebno. Slabašna Atletiko Pantoha nije pružila značajniji otpor (3:0), oružje je položila već u prvom poluvremenu i jedino pitanje koje se postavljalo jeste dokle će gurati Monterej. Nisu Vinsent Jansen, Funes Mori i saigrači bili nemilosrdni. Smanjili su gas u nastavku, postigli još jedan gol da se osiguraju i spokojni dočekuju revanš.

Neće Monterej preterano zapinjati, može se očekivati da Havijer Agire izvede šarenolik sastav i pruži šansu igračima koji se nisu naigrali ove sezone ili se i dalje traže. Pantoha ni u Dominikanskoj Republici nije bila u stanju da pruži jak otpor, ne može se očekivati da zablista u Meksiku i u revanšu nadoknadi zaostatak od tri gola. Sve sem nove pobede Montereja bilo bi ogromno iznenađenje.

I Kolumbus Kru je kao i Monterej miran pred revanš u svom dvorištu. Američki predstavnik protutnjao je Nikaragvom (4:0) i revanš će biti puka formalnost. Moguće i otaljavanje posla. Timovi koji su u prvoj utakmici osmine finala ostvarili ubedljive pobede, nisu zapinjali u revanšima. Kruz Azul i Portland su remizirali, a Filadelfija slavila minimalcem. Sve što Esteli u Sjedinjenim Američkim Državama protiv Kolumbusa (02.00) može da potraži jeste častan orpoštaj od KONKAKAF Lige šampiona. Ali, i u revanšu će se o svemu pitati Pedro Santos, Džonatan Mensa i drugovi. Isključivo će od njih zavisiti rezultat na semaforu.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA, REVANŠI

Utorak

Atlanta Junajted – Alahuelense 1:0 (0:0), prvi meč 1:0

/Dam 90/

Sreda

Portland – Maraton 5:0 (2:0), prvi meč 2:2

/Čara 18, 36, 78, Valeri 66, Lorija 89/

Kruz Azul – Arkae 8:0 (3:0), prvi meč 0:0

/Tores 3, Jotun 11, Ernandez 25, Montoja 49, 64, Rejes 61, Angulo 69, Eskobar 76/

Toronto - Leon 2:1 (0:0) /prvi meč 1:1/

/Mulins 55, Morou 72 - Navaro 80/

Četvrtak

Klub Amerika - Olimpija Tegusigalpa 0:1 (0:0) /prvi meč 2:1/

/Bengtson 50/

Filadelfija - Deportivo Saprisa 4:0 (0:0) /prvi meč 1:0/

/Monteiro 47, 90, Pržibilko 51, Fontana 55/

Petak

02.00: (1.15) Kolambus (8.50) Real Esteli (15.0) /prvi meč 4:0/

04.00: Monterej - Atletiko Pantoha /prvi meč 3:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

KONKAKAF Liga šampionaMonterejKolumbus KruReal EsteliAtletiko Pantoha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara