Horoskop Horoskopski znakovi

Supermesec dolazi 26. aprila: Škorpije vežite pojas, Blizanci pustite stare navike, a vi Vage – lakše malo!

devojka-lice

Supermesec će 26. aprila 2021. godine biti na 7°06’ Škorpije, što znači da ćete promeniti sve što dodirnete, sve što promenite promeniće vas – jedina tajna istina je promena!

Škorpija je duboko svesna da je promena jedina konstanta u životu. Znajući to, imate dva izbora: da pokušate da se oduprete toj neizbežnoj sili prirode, ili da joj se predate i prepustite da se vaš život beskrajno obnavlja.

Ipak, Škorpiji nije uvek lako da se prepusti I teče. A trenutno, I vi se možda držite neke zarobljene I stagnirajuće energije. Od starih zamerki do neispunjenih želja, ovaj pun Mesec (prvi od tri supermeseca zaredom) izlaže svaku emotivnu težinu koju ste potisnuli, pozivajući vas da je pustite jednom za svagda. Takođe, od vas se traži da se ne prepustite potrebi da kontrolišete druge ljude i situacije.

Naravno, sa Suncem u fiksnoj zemlji Bika, ovo bi moglo biti lakše reći nego uraditi. Čak i ako ste na nekom nivou spremni da prihvatite promene, postoji deo vas koji se još uvek opire i zamera što je izguran iz svoje zone komfora.

Šta znači pun Mesec u Škorpiji?

Konjukcija Sunca i Urana, koja će se dogoditi 30. aprila, trebalo bi da onemogući da predugo ostanete zaglavljeni u kolotečini. Ovaj aspect može doneti neočekivane pomake u vašim životnim okolnostima ili “aha” trenutke u kojima se iznenada pojavljuje novi put napred. Imajte na umu da je Uran pomalo džoker: on uvek deluje nezaustavljivo, ali ponekad ne na način na koji biste očekivali ili više voleli.

I pored toga, možete očekivati da ćete se suočiti sa nekim preprekama – a možda i sa deža vu situacijama u toku ovog punog Meseca. To je iz razloga što se Mesec Škorpije suprotstavlja Uranu i kvadratnom Saturnu u Vodoliji, koji ponovo aktivira februarski kvadrat Saturn – Uran. Baš kao i tada, suočićete se sa izazovom planiranja i pripreme za budućnost dok mnogi ključni detalji sadašnjosti ostaju u vazduhu. A pošto će se kvadrat Saturn – Uran ponoviti u junu i decembru, ova tenzija neće biti rešena u skorije vreme.

Na sreću, Suncu i Uranu se pridružuju Venera, Merkur i Crni Mesec Lilit u Biku. Ova kombinacija vraća vas u “sopstvena čula”, te će vam pomoći da ostanete prizemni, fokusirani i prisutni kroz sve Uranove obrte i preokrete. Iskoristite malo vremena oko ovog punog Meseca da se ponovo povežete sa svojim telom, prepustite se njegovim jednostavnim zadovoljstvima i uskladite se sa njegovom divljom mudrošću. Imajte na umu da u ovom trenutku posedujete sve što je potrebno da napravite željene promene.

Zaista, transformacija je već u toku, ali sa Plutonom, Škorpijinim vladarom koji retrogradno stacionira ovog punog Meseca, možda će zahtevati vreme pre nego što ove promene postanu vidljive golim okom. Sledećih pet meseci (27. april – 6. oktobar) biće više unutrašnjih transformacija. Zato kopajte duboko, i verujte u proces. Na kraju će vasa metamorfoza biti potpuna – biće to predivan prizor za posmatranje!

Evo šta će pun Mesec predstavljati za vaš horoskopski znak.

Škorpija

Škorpije, vežite pojas! Ovaj pun Mesec bi mogao da bude nervna vožnja za vas. Veze su vam trenutno nalik rolerkosteru, a druge značajne stvari izražavaju se na nepredvidive načine. Promene koje se dešavaju oko vas, mogle bi da promene i vaš život.

Strelac

Trenutno imate smetnje i prepreke koje otežavaju da se smestite u redovan ritam. Ali, iako ne možete da kontrolišete svoje okolnosti, možete kontrolisati svoj način razmišljanja. Pokrenite svoje unutrašnje resurse kako biste pronašli inovativna rešenja koja se mogu primeniti u vašem životu!

Jarac

Budućnost je nepredvidiva, dragi Jarčevi. I ne postoji način da saznate kako ćete reagovati u određenim situacijama, dok realno ne budete u njima. Ipak, u ovom punom Mesecu, dajte sve od sebe da napravite planove i budete pripremljeni. Prihvatite da postoje neke promenljive koje ne možete da kontrolišete, i preuzmite odgovornost za one koje možete.

Vodolija

Jednom kada fokusirate svoje srce na nešto, malo toga može da vam stane na put. Ali ako vaše srce nije više u tome, u redu je odustati od dugoročnog cilja. Budite iskreni prema sebi u ovom punom Mesecu, i dajte sebi dozvolu da krenete novim putem.

Ribe

Vaše misli postaju stvarnost. Stvari u koje verujete (svesno ili nesvesno) imaju stvarne posledice u vašim životima i u svetu. Dakle, ovog punog Meseca možda ćete želeti da ispitate sopstvena uverenja i razmislite da li vam pomažu ili vas ometaju i nanose štetu. Ispoštujte sebe oslobađajući se onoga što vam više nije od koristi.

Ovan

Kome možete verovati, Ovnovi? Ovaj pun Mesec donosi podmuklu sumnju da si jedini odgovor ti. Ali tako se ne ide kroz život. Naravno, istina je da ne možete predvideti ili kontrolisati šta će drugi ljudi uraditi. Ipak, ponekad ćete imati koristi od toga što ste skeptični.

Bik

Bik je u fazi “evoluiraj ili umri”. To je zakon prirode a i zakon odnosa. Vi ste drugačija osoba u ovom punom Mesecu nego što ste bili pre godinu, mesec ili čak nedelju dana. A velike su šanse da su i vaši voljeni. Povežite se jedni sa drugima ovakvi kakvi ste sada, a ne onakvi kao što ste bili.

Blizanci

Stare navike teško umiru. Ali u nekom trenutku, određene navike jednostavno postaju neodržive, i to ćete shvatiti ovog punog Meseca. Sve što vam crpi vitalnu energiju, ili ugrožava vaše mentalno i fizičko zdravlje, mora da ode. To uključuje bilo kakva negativna samo-razgovorna ili ograničavajuća uverenja.

Rak

Gde se vi uklapate, Rakovi? U ovom punom Mesecu, možda se nećete uklapati tamo gde mislite. Iako ste u prošlosti osećali pripadnost određenim grupama, možda se više nećete osećati prijatno da budete u tim krugovima. Zaslužujete zajednicu u kojoj možete da otelotvorite sve ono što jeste.

Lav

Još uvek voda teče duboko, ali smrznuta voda teče još dublje. Velike su šanse da je prošlo mnogo vremena od kada ste dozvolili da vam osećanja teku. Dakle, kakve god emocije na ovaj pun Mesec izađu na površinu, one su verovatno samo vrh ledenog brega. Ne plašite se dubljeg ronjenja.

Devica

Device, imate li nešto protiv materije? Iako postoji neka istina o ideji da mi stvaramo sopstvenu stvarnost, nemoguće je kontrolisati svaki element sopstvene okoline. I to je verovatno dobra stvar. Ovaj pun Mesec vas poziva da prigrlite haos, i prepustite se nekontrolisanim silama prirode.

Vaga

Sve mora da teče glatko, je l’ da Vage? U ovom punom Mesecu osećate potrebu da se rešite neželjenih ili nepotrebnih stvari. I ne oslobađate se samo stvari koje puštate – već oslobađate i energije i emocije koje ste uložili u njih. Ipak, imajte na umu da bi vaše smeće moglo da bude nečije blago.

Mesečeve mene i njihov uticaj na ljude: Ne počinjite ništa na pun Mesec

Čitajte Luftiku na Google vestima

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

399 Shares
399 Shares
Share via
Copy link