Srpska lista zbog serije incidenata na Kosovu pozvala institucije da sačuvaju mir 1Foto: Facebook / Srpska lista

Srpska lista saopštila je danas da se serija incidenata, u kojima stradaju Srbi, odmah mora zaustaviti pre nego što preraste u ozbiljnu pretnju miru na ovim prostorima i poziva institucije zadužene za bezbednost da deluju i sačuvaju mir.

Lista navodi da je opasna „planski osmišljena provokacija albanskih mladića koji su za vreme zabrane kretanja rano jutros divljali ulicama Severne Mitrovice“.

Pozivamo institucije zadužene za bezbednost da najhitnije deluju i očuvaju mir građana, garantuju bezbednost svima i spreče incidente koji su očigledno deo smišljenog plana, a ne pojedinačni incidenti.

Ćutanje Euleksa, UNMIK, ambasada u Prištini je neprihvatljivo, zato ih još jednom pozivamo da najhitnije reaguju, a građane molimo da ostanu suzdržani, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Srpske liste su proteklih dana počeli seriju sastanaka sa relevantnim lokalnim i međunarodnim činiocima kako bi im ukazali da ovakve provokacije ne slute na dobro.

Portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović potvrdio je za Kosovo onlajn da je došlo do incidenta u kojem su dve osobe albanske nacionalnosti, oko ponoći kada je na snazi zabrana kretanja, sa vidno istaknutom albanskom zastavom, vozila po ulicama u severnoj Mitrovici, čak su ušli i u KBC Kosovska Mitrovica.

Policajci su primetili vozilo, a i na osnovu prijave građana, vozilo je zaustavljeno na putu ka selu Suvi Do (Severna Mitrovica) i protiv njih je podneta prekršajna prijava zbog kretanja u vreme zabrane kretanja, rekao je Radović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari