Počelo useljavanje prvih stanara u stanove za bezbednjake na Jugovićevu

20:04:00 15.04.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Useljenje prvih stanara u stanove za bezbednjake, koji se grade na Jugovićevu, počelo je danas uručenjem ključeva za prvih 14 porodica, od ukupno 548 stanova koliko će biti useljeno ovog meseca. Ključeve su prvim stanarima novoizgrađenog stambenog bloka u naselju Jugovićevo predali premijerka Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Počelo useljavanje prvih stanara u stanove za bezbednjake na Jugovićevu


U pitanju je projekat izgradnje najvećeg stambenog bloka za pripadnike snaga bezbednosti u više gradova, koji je iniciran kako bi se ojačao sistem nacionalne bezbednosti i građanima omogućili bolji uslovi za život i kupovinu stanova. Izgradnju zgrada za kolektivno stanovanje i komunalnu i ostalu infrastrukturu unutar stambenog kompleksa finansira Republika Srbija, dok Grad Novi Sad pokriva troškove izgradnje nedostajuće infrastrukture u funkciji stambenog kompleksa. Tokom ovog meseca u naselju Jugovićevo biće useljeno 548 stanova.

- Ovo je stambeni blok za naše vojnike, policajce, pripadnike službi bezbednosti, porodice palih boraca, ratne vojne invalide, kojima dugujemo najveću zahvalnost za našu slobodu, sigurnost i sve ono što imamo danas. Parcela koja je decenijama bila zaparložena, u zapećku na mapi grada, danas je moderno i prelepo naselje povezano sa bulevarima i ostalim delovima grada – kazao je Vučević prilikom obilaska ovog naselja.

Počelo useljavanje prvih stanara u stanove za bezbednjake na Jugovićevu

U Jugovićevu će biti izgrađena 1.972 stana za pripadnike snaga bezdnosti, a gradonačelnik najavljuje i novu osnovnu školu, obdanište i najveći atletski centar u Srbiji.

- Prve porodice će se ovde useliti već večeras i želim im da uživaju u novim stanovima. Svi stanovi, koji su predviđeni prvom fazom izgradnje u Novom Sadu, već su prodati, tako da će baš ovde krenuti izgradnja dodatnih stanova, i to već do kraja leta - poručila je Ana Brnabić.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević je rekla da to resorno ministarstvo kontinuirano radi na poboljšavanju uslova svih kategorija stanovništva, a da su se u julu 2019. godine, izmenom zakona, stekli uslovi kojima je omogućeno da i druge grupe građana, sem pripadnika policije i vojske, kupuju stanove po izuzetno povoljnim uslovima, a to su kategorije boraca, porodice palih boraca, ratnih i mirnodopskih vojnih invalida.

foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 6 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?