"Niti ću podneti ostavku, niti će vlada pasti"

Crnogorski ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić rekao je da vlada neće pasti zbog njega, iako se u Crnoj Gori tenzije ne smiruju.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2021.

20:23

Foto: Shutterstok/smith371

Leposavić je ponovio da neće podneti ostavku, iako je to od njega zatražio premijer Zdravko Krivokapić.

"Vlada neće pasti zbog mene, ali da će istovremeno pasti mnoge maske u Crnoj Gori", kazao je Leposavić za RTS.

Leposavić je rekao da je pripremio temeljni ugovor koji bi trebalo da potpišu država Crna Gora i Srpska pravoslavna crkva.

On je kazao da njime nije predviđeno ko će u ime crkve potpisati ugovor sa državom i da je na samoj SPC da odluči ko će staviti potpis na taj sporazum.

Temeljnim ugovorom će se, ističe Leposavić, ispraviti nepravda prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, koja je jedina tradicionalna verska zajednica koja nije sklopila ugovor sa državom.

Ministar je poručio da trenutno ne razmišlja da se bavi politikom ni u kakvom vidu.

Podsetimo, Leposavić je tokom "premijerskog sata, odgovarajući na pitanje DPS Mila Ðukanovića da li priznaje "genocid u Srrebrenici", rekao da je spreman da prizna da se na tom prostoru dogodio zločin genocida kada to bude nedvosmisleno utvrđeno.

Leposavić je rekao i da je Haški tribunal u međuvremenu izgubio legitimitet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: