15. april  2021. 17.18  | Izvor: Tanjug

Odbor usvojio listu kandidata za Programski savet RTS-a

BEOGRAD -

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje utvrdio je danas listu kandidata koji ispunjavaju uslove javnog konkursa za izbor kandidata za članove Programskog saveta RTS.

Predsednica Odbora Sandra Božić rekla je da se na javni konkurs prijavio 41 kandidat i da je služba Odbora, uvidom u dokumentaciju, utvrdila da su svi prijavljeni kandidati dostavili kompletnu dokumentaciju i da ispunjavaju uslove konkursa.

Na listi se, između ostalih, nalaze, Jovan Bukovala, prof. dr Predrag Kuzmanović, prof. dr Kristina Brajović Car, Radomir Čubranović, Žarko Rakić, Slavica Subotić Braun, Srđan Arsenijević, Marko Radoš.

Takođe, među kandidatima su i Dragan Nikodijević, Maja Radonić, Nataša Tasić Knežević, Ivana Milovanović, Predrag Azdejković, Ivana Popović, Vladimir Palikuća, Bojan Cvejić, Dimitrije Vojnov, Jakša Šćekić, Oliver Njego, Branislava Majdarević, Zoran Ostojić...

Odbor za kulturu obaviće razgovor sa kandidatima, a nakon razgovora biće utvrđena konačna lista od 30 kandidata za članove Programskog saveta, koja odražava teritorijalnu, nacionalnu, versku, polnu i drugu strukturu stanovništva.

Listu će zatim dostaviti Upravnom odboru RTS, rekla je Božić.

Skupštinski odbor za kulturu odluku o pokretanju postupka za izbor kandidata za članove Programskog saveta RTS doneo je 17. februara ove godine.

Kandidati su imali rok do 31. marta da Odboru dostave svoje prijave.