Ivanjica konačno dobija savremeni Sportsko-rekreativni centar i bazen FOTO

U opštini Ivanjica, na Jelića polju i površini od oko šest hektara gradi se Sportsko-rekreativni centar.

Srbija

Izvor: RINA

Četvrtak, 15.04.2021.

16:56

Ivanjica konačno dobija savremeni Sportsko-rekreativni centar i bazen FOTO
Foto: Rina

Centar će u svom sklopu imati i zatvoreni bazen, fudbalske i teniske terene, kao i atletsku stazu.

U zgradi Opštine na javni uvid postavljen je predlog ovog projekta, pa će građani moći da daju svoje predloge i sugestije, nakon čega će biti usvojen plan gradnje ovog kompleksa.

„Na realizaciju ovog projekta se čekalo decenijima. Urađena je kompletna projektno tehnička dokumentacija, a radovi će se odvijati u fazama. U prvoj je planirano da na gornjem platou bude izgrađen parking za oko 100 vozila, teren sa veštačkom travom i tri multifunkcionlana terena za košarku, mali fudbal i odbojku. Plan je da to bude završeno do kraja ove godine i za to je iz lokalnog budzeta opredeljeno 18 miliona dinara“, rekao je za RINU Momčilo Mitrović.
Foto: Rina
U drugoj fazi planirano je da bude postavljena veštačka trava, uređenje atletske staze, terena za tenis, izgradnja dva bazena sa pratećim objektima i streljana.

„Naš cilj je da na taj način razvijamo sportski turizam u našoj opštini i moći ćemo da ugostimo profesionalne i amaterske selekcije. Ono što bi u narednom periodu moglo predstavljati problem jeste potporni zid između gornjeg i donjeg platoa gde je procenjena vrednost samo zida preko 20 miliona dinara, pokušavamo sa ministarstvom turizma da iznađemo sredstva kako bi se u to završilo" kazao je Mitrović.
Foto: Rina
Izgradnjom ovog Sportsko-rekreativnog centra bi8će ostvaren dugogodišnji san svih stanovnika opštine Ivanjica, a krajnji rok za završetak radova je tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: