Ekonomija

0

PKS: Srpske kompanije iz Portugala lakše na tržišta EU, Amerike i Afrike

Autor: IG

Izvor: Beta

PKS: Srpske kompanije iz Portugala lakše na tržišta EU, Amerike i Afrike
Poslovanje u Portugalu za kompanije iz Srbije značilo bi pristup jedinstvenom tržištu EU od 500 miliona potrošača, ali i tržištima američkog i afričkog kontinenta, rečeno je danas na onlajn skupu u Privrednoj komori Srbije "Portugal – Srbija poslovne mogućnosti".

Ocenjeno je da je portugalska privreda, usmerena na izvoz i investicije, otvorena za partnerstva i investicione projekte sa srpskim kompanijama, a velike mogućnosti za zajedničke poslove i ulaganja nose IT, ekologija i obnovljivi izvori energije, prehrambena industrija i turizam.

Direktor sektora za internacionalizaciju Privredne komore Srbije Mihailo Vesović je rekao da je poslovna zajednica Srbije veoma je zainteresovana za mogućnosti poslovanja na portugalskom tržištu, ali i otvorena za investicije iz Portugala.

Ambasadorka Portugala Marija Viržinija Mendes da Silva Pina kazala je da je u maju planirana poseta portugalske privredne delegacije Srbiji i da će to biti odlična prilika da se privrednici upoznaju i unaprede saradnju koja je ispod realnih mogućnosti.

Rita Arauho izvršna direktorka Agencije za promociju investicija i trgovine Portugala rekla je da su srpski privrednici dobrodošli u Portugal i da je mnogo prostora za zajedničke poslovne aranžmane.

Marko Fernandez iz Centra za bilateralnu saradnju Privredne komore Srbije istakao je da se od 2015. godine trgovinska razmena sa Portugalom udvostručila i da je širenje saradnje moguće u sektoru gradjevine gde srpske i portugalske kompanije mogu da nastupaju u konzorcijumima ili kao podizvodjači na afričkom tržištu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR