15. april  2021. 12.59  →  19.37 | Izvor: RTV (Lidija Vučković)

Vakcinisana trećina korisnika centra "Naša kuća" iz Kikinde

KIKINDA -

U Centru za pružanje usluga socijalne zaštite "Kikinda", od 31 korisnika vakcinisana je trećina. U samu ustanovu trenutno dolazi petoro korisnika, a želja im je da se što pre vrate i ostali prijatelji, kako bi nastavili sa radom i druženjem, koje je u prethodnih godinu dana više puta prekidano zbog pandemije.

video icon

Korisnici Centra za pružanje usluga socijalne zaštite "Kikinda", poznatijeg kao "Naša kuća", za imunizaciju su se prijavljivali uz pomoć roditelja ili staratelja, preko portala e Uprava. Marijana Zeljković primila je prvu dozu vakcine, a dok čeka drugu, vredno radi sa prijateljima i terapeutima. Kako kaže, iskustvo je pozitivno, a motiv je bio da se sačuva zdravlje.

korisnici, , , nasa kuca, kikinda

"Nije me bolelo, vakcinisala sam se protiv virusa, da ne bih dobila virus," kaže Marijana. 

Procesu imunizacije odazvali su se i zaposleni. Pored sopstvenog zdravlja, posebno im je bilo važno da imunitet steknu što pre i zbog bezbednosti korisnika, priča muzički terapeut Jovan Anđelić.

"Kada pogledate sa tog aspekta, vakcinacija je veoma važna, da se ne bi dogodilo nešto meni ili da ne prenesem virus na nekog ovde. Zato je važno da svi koji rade u ustanovama da se vakcinišu," dodaje Anđelić.

Nažalost, tokom pandemije jedan od korisnika je preminuo, što je još više povećalo osećaj odgovornosti u samoj ustanovi. Na sreću, situacija se polako smiruje i korisnici se vraćaju uobičajenm aktivnostima, naglašava direktorka Centra Cecilija Šajber.

"Trenutno svakodnevno u Centar dolazi petoro korisnika, dok smo u stalnom kontaktu sa desetak korisnika tako što terapeuti idu kod njih kući, nose im radne zadatke, a oni zadatke vraćaju. Nemamo potpunu brojku, ali mislim da je procena da je jedna trećina sigurno već vakcinisana", kaže Šajber.

Ako se ovim tempom nastavi, u planu je da se svi korisnici vrate u Centar nakon uskršnjih i prvomajskih praznika. Posebno se raduju lepom vremenu, kada dane provode u prirodi ili u svojim redovnim akcijama prodavanja časopisa "Lice ulice".

Tagovi
Srodne vesti