Banja Luka

Pomozite Slobodanu da dobije novo srce

Pomozite Slobodanu da dobije novo srce
Foto: N.N. | Pomozite Slobodanu da dobije novo srce

BANJALUKA - Humanitarna akcija za liječenje Slobodana Kovačevića (30) iz Broda, kojem je hitno potrebna transplatacija srca, biće održana u subotu ujutro s početkom od 10 časova ispred hotela "Jelena" u sklopu TC "Emporium" u Banjaluci.

Ispred restorana hotela "Jelena" prodavaće se pizze za pet KM koje će pripremati pizza majstori Siniša Malešević uz pomoć svima već poznatog chefa Bojana Dragića, a sav novac od prodaje biće doniran za liječenje Slobodana Kovačevića.

Malešević, jedan od organizatora ove akcije kaže za "Nezavisne" da je zamišljeno da se ispred hotela "Jelena" postave improvizovani štandovi, radni stolovi i pizza peć.

"To bi bilo sve vidljivo, tako da građani mogu prići i naručiti pizzu koja će biti pripremana na licu mjesta, a kupac bi prilikom preuzimanja pizze ubacivao pet KM u pripremljenu prozirnu kutiju", kazao je Malešević.

Prema njegovim riječima, ova akcija počinje ujutro u 10 sati i trajaće dok ne potroše sav materijal koji su dobili od donatora.        

"Ako u subotu ne iskoristimo sav materijal, nastavljamo i u nedjelju. Imamo materijala za otprilike 250 pizza, ali u dogovoru sa restoranom 'Jelena', ako brzo potrošimo sve što je pripremljeno, oni će nam ustupiti njihov materijal", rekao je Malešević.

Prema Maleševićevim riječima, preduzeće "Rema trade" ustupilo im je opremu za pripremu pizza, preduzeće "Carpas" je doniralo materijal za pripremu pizza, a preduzeće "Frutela" brašno, pizza sos...   

Na svakoj kutiji će biti napisan humanitarni broj za Slobodana - 1457 koji će građani moći pozvati i tako darovati jednu KM za njegovo liječenje.         

Kovačeviću je u februaru na Kliničkom centru Srbije na klinici za kardiohirurgiju u Beogradu uspostavljena dijagnoza dilativna kardiomiopatija, opasna bolest srca koja se uglavnom ne prepozna na vrijeme pa se i liječenje ne započne na vrijeme.

Kako bolest napreduje, srčani mišić sve više slabi i smanjuje se njegova pumpna funkcija i održavanje normalnog ritma srce, te je zbog ozbiljnosti situacije i životne ugroženosti Kovačević indikovan za transplataciju srca koju je potrebno što prije obaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije