FOTO, VIDEO: Počelo useljavanje u prve stanove za bezbednjake na Jugovićevu

Useljenje prvih stanara u stanove za bezbednjake koji se grade na Jugovićevu, počelo je danas tako što su premijerka Ana Brnabić i drugi državni funkcioneri predali ključeve za prvih 14 od ukupno 548 stanova.
FOTO, VIDEO: Počelo useljavanje u prve stanove za bezbednjake na Jugovićevu
Foto: 021.rs

Na ovoj lokaciji će do kraja sledeće godine biti useljeno 1.972 stanova u 12 stambenih zgrada sa parkinzima, dečijim igalištima i drugim sadržajima, a stanovi koji su uglavnom veličine od 40 do 80 kvadrata prodati su po ceni od 500 evra po kvadratu, o čemu više na OVOM LINKU.

Na samoj lokaciji pored tri do sada završene zgrade sagrađena su i dva dečija igrališta, parkinzi i pristupne saobraćajnice, a uveliko se grade i preostale zgrade. Za gradnju svih ovih objekata dato je 8,5 milijardi dinara od kojih je 2,2 milijarde koštala gradnja prve tri zgrade (više OVDE), dok je Grad izdvojio 330 miliona dinara za komunalno opremanje, o čemu više u OVOM TEKSTU.

Na primopredaji prvih ključeva bilo je tek nekoliko budućih stanara, a zgrade su bile potpuno prazne i kako se moglo čuti, pošto su zgrade dobile i upotrebne dozvole, prvi stanari će već danas početi da se useljavaju.

Premijerka Ana Brnabić je najavila će se na leto nastaviti gradnja novih stanova, što se poklapa sa nedavno najavljenim izmenama urbanističkih planova, kojima se predviđa da se uz Bulevar Evrope zida još nekoliko zgrada sa više stotina stanova.

Gradonačelnik Miloš Vučević naveo je da je ovim projektom izgradnje stanova država "još jednom pokazala da brine o onima koji vode računa o bezbednosti i čuvaju živote građana".

"Ovo je stambeni blok za naše vojnike, policajce, pripadnike službi bezbednosti, porodice palih boraca, ratne vojne invalide, kojima dugujemo najveću zahvalnost za našu slobodu, sigurnost i sve ono što imamo danas. Parcela koja je decenijama bila zaparložena, u zapećku na mapi grada, danas je moderno i prelepo naselje povezano sa bulevarima i ostalim delovima grada. Zahvaljujući svemu onome što planski, savesno i odgovorno radimo u prethodnih devet godina, sada smo u stanju da, kao lokalna samouprava, izdvojimo milijardu i po dinara i investiramo ih na ovom lokalitetu, pored onoga što država investira. U Jugovićevu neće biti samo 1972 stana za pripadnike snaga bezdnosti, nego će biti izgrađena i nova osnovna škola i obdanište, kao i najveći atletski centar u Srbiji. Hvala Vladi Srbije na podršci i na svemu što radi za našu zemlju koja proteklih godina doživljava svojevrsni investicioni bum u svakom segmentu, a sa njom i naš grad, jer to je nešto o čemu smo mogli samo da sanjamo, a danas realizujemo. Nećemo stati na tome, već nastavljamo realizaciju novih planova",
poručio je gradonačelnik Vučević.

Primopredaji ključeva je prisustvovala i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević koja je rekla da to resorno ministarstvo kontinuirano radi na poboljšavanju uslova svih kategorija stanovništva, a da su se u julu 2019. godine, izmenom zakona, stekli uslovi kojima je omogućeno da i druge grupe građana, sem pripadnika policije i vojske, kupuju stanove po izuzetno povoljnim uslovima, a to su kategorije boraca, porodice palih boraca, ratnih i mirnodopskih vojnih invalida.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je izjavio da pripadnici službi bezbednosti svakodnevno brinu o svim građanima Srbije, te da nikada ne traže zahvalnost za ono što čine, ali da je dužnost države da im se zahvali upravo izgradnjom socijalnih stanova. On je dodao da je srećan jer je čuo da su se u ovom potpuno novom naselju najviše tražili veliki stanovi, što je, prema njegovim rečima, pokazatelj da svi ovi ljudi žele da imaju velike porodice.

Za stanove su mogli da konkurišu zaposleni u Vojsci Srbije, policiji, vatrogasnoj službi, Bezbednosno-informativnoj agenciji i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, kao i porodice palih boraca i ratnih vojnih invalida i mirnodopskih vojnih invalida.

Prilikom obilaska stanova premijerka Ana Brnabić je podsetila i da je ovo samo jedan od više investicionih projekta koji se realizuju u Novom Sadu navodeći da će za nekoliko dana krenuti izgradnju nove kovid bolnice, dodatne zgrade KCV-a, zgrade naučno-istaraživačkog instituta i drugo.

Stanovi se grade na zemljištu koje je deo nekadašnjeg aerodroma, sada kasarne "Jugovićevo". Dok je trajala svečanost primopredaje stanova, samo stotinak metara u pozadini mogli su da se vide pripadnici Vojske Srbije koji su imali vežbu sa radarskim sistemom.

  • Moca

    03.09.2021 10:16
    Ne lupajte
    Dobuzeo sam taj stan.živim privatno. Moje je da li ču živeti u tom stanu ili od njega plaćati stanarinu. Nemam ništa svoje I ne lupajte više ovde naročito oni koji nipta ne rade i kukaju a imaju vremena da ostavljali komentare ovde.
  • Peca

    05.08.2021 02:16
    Zamisli
    Vojnik
    17.04.2021 • 20:01
    Prodaja
    Stan se ne moze prodati. Tek posle 10 godina.

    Zamisli neko ti kaze da sad das 40k i za 10 godina dobijes minimum 80k pa to nigde nema...
  • rodoz

    12.05.2021 13:28
    Nisu se ni uselili a vec su stigli da ih izdaju normalno profit je preci kad su ih vec dobili za dz.Srusiti te betonske gorozote i tu vratiti prirodu !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti