Vesti

0

Ekološki aktivista: Vlast krije ekološke probleme kao cenu spomenika Stefanu Nemanji

Autor: SA

Izvor: Beta

Ekološki aktivista: Vlast krije ekološke probleme kao cenu spomenika Stefanu Nemanji

Izvor: Beta/Svetlana Dojcinovic

Kada bi tajnom moglo da se proglasi katastrofalno zagađenje reka, kao što je na primer urađeno sa cenom spomenika Stefanu Nemanji, ekološki problemi u Srbiji, što se vlasti tiče, ne bi ni postojali, rekao je danas Branko Janković, član Skupštine slobodne Srbije i ekološki aktivista.
"Zagađenje vazduha mogu još uvek da prenebregavaju. Zagađenje zemlje mogu još uvek da nipodaštavaju. Zagađenje reka, međutim, ne mogu da sakriju. Isuviše je vidljivo", istakao je Janković. 

Prema njegovim rečima, reka Pek je slika i prilika rezultata ove vlasti u svakoj sferi društvenog života u Srbiji.

"Sve je zagađeno, upropašćeno, devastirano", ocenio je ekološki aktivista. 

Naveo je da se u odnosu prema patnji reke Pek i živim organizmima u njoj mogu sagledati i nesposobnost i neodgovornost vlasti, ali i razmere zastrašenosti građana.

"Snimci i fotografije koje se pojavljuju u medijima i na društvenim mrežama, a na kojima se vidi apokaliptično stanje ove reke, zapanjile su celokupno stanovništvo Srbije. Tako nešto do sada nije viđeno. Osim za medije pod kontrolom vlasti i same predstavnike vlasti, tragične slike otrovane reke probudile su iskrenu zabrinutost za naše zdravlje i budućnost opstanka na ovim prostorima", kazao je Janković. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR