Vesti

0

Brnabić uručila ključeve 14 stanova za pripadnike službi bezbednosti u Novom Sadu

Autor: SA

Izvor: Beta

Brnabić uručila ključeve 14 stanova za pripadnike službi bezbednosti u Novom Sadu

Izvor: Beta/Dragan Gojić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uručila je danas ključeve stanarima prvih stanova izgradjenih za pripadnike bezbednosti u novosadskom naselju Jugovićevo.

"Hvala svim pripadnicima službi bezbednosti na svemu što radite da bismo svi mi mogli da se osećamo bezbedno i sigurno", rekla je Brnabić.

Premijerka je rekla da je u Novom Sadu već prodato svih 2.000 stanova, koliko je predviđeno da bude izgrađeno u prvoj fazi izgradnje.

Ona je najavila da će do kraja leta u Novom Sadu početi izgradnja i druge faze stanova za pripadnike službe bezbednosti.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević rekla je da su se u julu 2019. godine, izmenom Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike službe bezbednosti, stekli uslovi kojima je omogućeno da i druge grupe građana, sem pripadnika policije i vojske, kupuju stanove po "izuzetno povoljnim uslovima".

To su, kako je rekla ministarka, kategorije boraca, porodice palih boraca, ratnih i mirnodopskih vojnih invalida.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo projekat 2018. godine, koji sistemski rešava stambene probleme pripadnika službe bezbednosti i boračke populacije.

Izgradnju zgrada za kolektivno stanovanje i komunalnu i ostalu infrastrukturu unutar stambenog kompleksa finansira država Srbija, dok Grad Novi Sad pokriva troškove izgradnje nedostajuće infrastrukture u funkciji stambenog kompleksa.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je lokalna samouprava do sada izdvojila 1,5 milijardi dinara na tom lokalitetu, pored onoga što država investira.

"U naselju Jugovićevo neće biti samo 1972 stana za pripadnike snaga bezdnosti, nego će biti izgrađena i nova osnovna škola i obdanište, kao i najveći atletski centar u Srbiji. Nećemo stati na tome, već nastavljamo realizaciju novih planova", rekao je Vučević.

Kako je rečeno, do sada je u Novom Sadu gotovo 548 stanova, a kada svi stanovi budu završeni u tom naselju će živeti oko 10.000 ljudi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR