Leposavić da podnese ostavku

5
142

Piše: Mr Nusret Balić

Zaista cijenim iskrenost i hrabrost gospodina Vladimira Leposavića kada je u Skupštini Crne Gore izjavio da će priznati da se u Srebrenici desio zločin genocida onda kada se to nedvosmisleno utvrdi.

Međutim, ne shvatam njegovu smjelost da sa pozicije ministra pravde ljudskih i manjinskih prava Crne Gore relativizuje genocid u Srebrenici, pogotovo što on kao doktor prava zna da je i pravniku pripravniku jasno da je za njih svaka pravosnazna presuda sveta i da je moraju poštovati.

Imajući u vidu da je na taj način uvrijedio većinsku Crnu Goru i doveo u pitanje ispravnost odluke Međunarodnog suda pravde u Hagu, najmanje što može uciniti jeste da u korist mira u kući i opšteg dobra podnese ostavku.

S obzirom da u Vladi sjede ljudi koji dolaze iz redova Crnogoraca, Srba i Albanaca, to mjesto bi moglo pripasti nekom od Bošnjaka bez obzira da li dolazi iz nekih od građanskih ili nacionalnih stranaka ili pak kao ekspert. Na taj način Vlada bi pokazala da zaista jeste građanska u punom smislu te rijeci, a ne “apostolska” kako je mnogi žele okarakterisati.

S obzirom da je premijer gospodin Zdravko Krivokapic predložio Leposavića na mjesto ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava, a ovaj svojom retorikom pokazao da nije dostojan obavljanja te fukcije, pravedno i ljudski bi bilo da na zahtjev Premijera i podnese ostavku.

On je izgleda zaboravio da obnašajuci jednu od najvažnijih funkcija u državi predstavlja sve građane Crne Gore, a ne određenu nacionalnu zajednicu ili političku grupaciju.

Crna Gora ima jasnu političku perspektivu i svako ko na bilo koji način predstavlja kočnicu na tom putu ne zaslužuje da bude na poziciji od koje taj put i zavisi.

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

5 KOMENTARI

  1. Genocid je izvršen u nekadašnjem Sarajevu danas El Sarajlabadu. Ubijeno preko 10 000 Srba, prethodno muleno u 250 logora od kojih je najveći Kazani.
    To su radili i zlikovci iz Srebrenice po Kravici i Skelanima ali ih je ruka pravde stigla u Potočatima. Nažalost sarajevske zlukovce nije stigla ruka pravde. One što sa Tekbirom “praviše ” građansku državu. Besramnici kakvih nema pod kapom nebeskom.

    • Etnicko ciscenje srba iz Sarajeva je samo jedan od brojnih zlocina za koje srbijanski fasisti nisu odgovarali…srbe iz Sarajeva su poubijali i prognali ratni zlocinci Radovan Karagozoglu[Karadzic ] i Ratko Mladic…srbi su mogli da biraju -da ostanu i da ih srbijanski agresor pobije granatama ili da prstom pokazu dje zele da odu i besplatno zauzmu imovinu Bosnjaka i Hrvata zrtava genocida po Banja Luci ili cijelom genocitetu rs…srbi su njihovu imovinu prodali Bosnjacima za debele pare a skoro niko od Bosnjaka ili Hrvata nije dobio ni dinara i jos se ne smiju ni pojaviti na pragu njihovih rodnih kuca…Dr Dragana Dabica ciji identitet je ukrao Radovan nisu ubili Bosnjaci vec srbi…Granate minobacaci i snajperi ne razlikuju srbe od Bosnjaka..Sjetimo se kako je Ratko Mladic komandovao:
      -Udri haubicama po Pofalicu..Tamo nema puno srba-gadjaj u meso-
      Zrtve srbijanskih projektila i metaka bili su i djeca-cak i bebe jer je agresor gadjao i porodilista..Medju ubijenom i osakacenom Sarajevskom djecom ima puno i srpske-ali njihovi roditelji ni danas ne smiju da optuze njihove krvnike i srbijanske agresore..

  2. Pa iako neće da podnese ostavku , njegovu smenu mogu da podrže DPS,BS,URA,SD i Albanske partije ili je to kukavičje jaje za koje DPS i njegovi sateliti nemaju interesa. Padaju maske DPS i rukovodstva Bošnjačke stranke.

    • Leposavic jeste fasista ali i obicni spin-on sluzi za skretanje paznje naroda od puno vaznijih stvari koje se dogadjaju u Crnoj Gori..U Crnoj Gori je na dijelu apartheid srbizacija i lopovizacija koja za krajnji cij ima ukidanje Crne Gore kao drzave i njeno pripajanje srbiji…Ljudska prava za manjinske narode vise NE POSTOJE..Bosnjaci od nekada 6 ministara sad nemaju niti jednoga..A kad se pozale Dritanu Bazdovicu on samo kaze-necemo prebrojavati krvna zrnca.-Umjesto pomoci oni koji se pozale kasnije dobiju uvrede i ozbiljne prijetnje na kucnu adresu a policija ne cini nista da ih zastiti….Dritan sad prijeti Luidju Skrelji-jer se Luidj usudio da javno u parlamenti kaze da je Dritanova porodica oduvijek radila za UDBU tj srbijansku DB…Za Abazovice se zna da su se doselili u Ulcinj pedesetih godina iz Presevske doline..Po Ulcinju se prica da je Dritanov pradjed Selim strijeljan 1945 jer je bio u cetnicima kao trubac tj muzicar…Pronadjena su i dokumenta o strijeljanju u arhovima UDBE i objavljena..Dritan na to kaze da nema dokaza da je Selim zaista njegov pradjed..Ali se zna da je UDBA koristila takve stvari da ucjenjuje ljude koji su posle morali da rade sve sto im se naredi..Dritana cetnici ucjenjuju nekakvim snimkom iz Skoplja na kome se vidi da je on uzeo mito…Po istom principu i Rasim Lljajic mora da radi ono sto mu Beograd kaze..Jer ako nece bice uhapsen zbog njegovih poslova s drogom..

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.