Rekonstrukcija muzeja intezivirana

Lokalne vesti - Četvrtak 15.04.2021 - 11:06

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović obišli su zgradu Narodnog muzeja u Vranju u kojoj se izvode radovi na rekonstrukciji objekta.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

Po rečima gradonačelnika Milenkovića, zgrada Salemluka u kojoj je smešten Narodni muzej u Vranju, kao objekat od kulturno istorijske važnosti koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, veoma je zahtevan kada je u pitanju njegova rekonstrukcija.

- U toku su infrastrukturni radovi. Vrši se zamena podova, stolarije, sanitarnih, kao i elektro – mašinskih instalacija.

Izvođači radova imaju pred sobom veoma zahtevan posao s obzirom da se vodi računa o svakom detalju, kako se ne bi narušio autentičan izgled objekta
- rekao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Projekat rekonstrukcije Narodnog muzeja u Vranju podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Po završetku rekonstrukcije biće izložena stalna postavka sa eksponatima iz etnološke zbirke iz perioda od 18. veka do današnjih dana, a u međuvremenu grad je obezbedio i sredstva za otkup dodatnih eksponata.
 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: