Ex -Yu

Slovenija relaksirala mjere za ulazak u državu

Slovenija relaksirala mjere za ulazak u državu
Foto: Ilustracija/Arhiva | Slovenija relaksirala mjere za ulazak u državu

LJUBLJANA - Slovenačka vlada je napravila nekoliko izmjena po pitanju restriktivnih mjera na granicama, uključujući da dozvoli ulazak na njenu teritoriju bez karantina osobama koje su primile vakcine Sputnjik V i Džonson i Džonson, pod uslovom da su primili prvu dozu prije najmanje 21 dan, javila je danas agencija STA.

Ulazak bez karantina ili besplatan test je već moguć za osobe koje pokažu dokument da su vakcinisani Pfizerom, Modernom ili AstraZenecom.

Na sjednici održanoj u srijedu, vlada je takođe odlučila da se vrijeme tranzita kroz Sloveniju poveća sa šest na 12 sati i dodala na listu poslova zbog kojih ljudi mogu da uđu hitno bez karantina ili da se besplatno testiraju na ulasku.

Ðaci stariji od 15 godina koji svaki dan prelaze granicu i osobe koje ih vode u školu više neće morati da se testiraju na nedjeljnom nivou, ukoliko se odmah vrate u Sloveniju nakon što ostave đake u inostranstvu.

Bez karantina ili sa negativnim PCR testom u prethodna 72 sata mogu da uđu osobe iz Evropske unije, ukoliko rade kao pazitelji ili kućni pomoćici osobama kojima je potrebna pomoć, ili da rade na održavanju privatne imovine koju posjeduju, iznajmljuju ili koriste.

Sa crvene liste su skinuti Portugalija i Velika Britanija, dok je bilo promjena za određene administrativne jedinice Danske, Finske, Francuske, Italije, Norveške i Španije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije