15. april  2021. 09.50  | Izvor: FoNet

Demokratska stranka: Otimanje države

BEOGRAD -

Ukoliko danas bude usvojen predlog izmena Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, režim Aleksandra Vučića biće u mogućnosti da proizvoljno odredi stopu poreza koju strani investitor treba da plaća i da ga oslobodi obaveze pribavljanja saglasnosti na studiju procene uticaja na životnu sredinu, upozorila je Demokratska stranka (DS).

Predsednik Resornog odbora DS za rudarstvo i energetiku Goran Vasić je u saopštenju upozorio da će "Vučićev režim", zahvaljujući izmenama zakona, moći samostalno da odluči o brojnim drugim pogodnostima za investitore.

Time će, kako je ukazao, "i zvanično suspendovati pravni poredak države Srbije i oteti državu u potpunosti iz ruku institucija i građana".

Prema njegovim rečima, "da su odnosi sa stranim investitorima već danas u najmanju ruku sumnjivi, imali smo priliku da vidimo u Smederevu, Zrenjaninu, Boru i mnogim drugim gradovima".

Usvajanje ove izmene zakona samo bi ozakonilo nezakonito delovanje političara na vlasti", naglasio je Vasić, i dodao da "pokušaj usvajanja neustavne izmene zakona ne može da nas iznenadi".

"Demokratska stranka će učiniti sve da, zajedno sa građanima, sačuva Srbiju i da udruženi odbranimo našu zemlju, vodu i vazduh od onih koji bi samo da je prodaju ili unište zarad lične koristi", zaključio je Vasić.

 

Srodne vesti