CLS: Ni najnoviji rok za izgradnju nove autobuske stanice u Beogradu neće biti ispoštovan 1Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) dnas obaveštava javnost da ni najnoviji rok za izgradnju nove autobuske stanice u Beogradu, a to je kraj 2021. godine, neće biti ispoštovan.

Kako se napominje, Beograd će tako ući u izbornu godinu bez funkcionalne glavne železničke stanice, ali i bez glavne autobuske stanice, što je jedinstven slučaj za neku evropsku prestonicu.

Prvobitni rok za autobusku stanicu je bio kraj 2019. godine, pa je pomeren za kraj 2020. godine, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić je pre nekoliko meseci obećao završetak posla za kraj ove godine.

Imajući u vidu da još nije izdata građevinska dozvola, ali i izviđanjem stanja na terenu, CLS procenjuje da je nemoguće u ovom roku izgraditi kompletnu stanicu, „što je ogromna sramota za gradsku vlast, BAS i izvođače“.

Najgore rešenje bi bio da samo deo nove autobuske stanice bude otvoren krajem godine, jer bi se time samo povećali konfuzija i haos u saobraćaju.

Umesto toga, neophodno je u najkraćem roku završiti kompletan objekat, što podrazumeva staničnu zgradu i svih 80 perona, navodi se na kraju saopštenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari