Krivične prijave zbog čudnih rezultata u KLS

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 08:33

Ukoliko se sumnje ispostave kao tačne posledice će snositi i klubovi

Predsedništvo Košarkaške lige Srbije koje je planiralo da se u sredu na sastanku bavi formatom Supelige imalo je i dodatnu temu - konačni rezultati na pojedinim utakmicama.

Izabrane vesti

"Razmotrili smo situaciju oko nekoliko iznenađujućih, čudnih rezultata u poslednjim kolima i odlučeno je da nadležna lica KLS podnesu krivičnu prijavu protiv, zasad nepoznatih počinilaca", rekao je za Sportski žurnal direktor KLS Leon Deleon koji nije naveo koje utakmice su pod lupom, odnosno koje su završene sumnjivim rezultatima.

Ako se sumnja ispostavi kao opravdana, krivci će snositi konsekvence, a kazne za timove bi mogle da budu i izbacivanja u niži rang.

Takođe, Predsedništvo je, kako se i očekivalo, postiglo načelan dogovor da, zbog cajtnota, Superligu čini samo plej-of u kojem će učestvovati pet srpskih ekipa iz ABA 1 lige i tri najbolja plasirana tima iz KLS.

"Konačna odluka oko forme, termina i i dinamike igranja biće doneta kada budu poznati termini plej-ofa i baraža ABA liga", dodao je Deleon.

Bez obzira na to što je do kraja ligaškog dela regionalnog takmičenja ostalo da se odigra poslednje kolo i nekolicina odloženih utakmica, jasno je da neće moći da se primeni poredak srpskih ekipa pa će tako četvrtfinalni parovi Suprlige Srbije biti: Crvena zvezda (najbolje plasirani srpski tim u ABA) - Zlatibor (trećeplasirani u KLS), Mega (drugi srpski tim u AB) - Vojvodina (drugoplasirani u KLS), Partizan (treći srpski klub u ABA) - Mladost (prvoplasirani u KLS), FMP (četvrti srpski tim u ABA) - Borac (peti srpski tim u ABA).


tagovi

KLSKošarkaška SuperligaLeon Deleon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara