Fudbaleri Mančester junajteda (© Reuters)
Fudbaleri Mančester junajteda (© Reuters)

NAJAVA DANA (četvrtak, 15. april): Trening za Junajted, izazov za Ajaks, Arsenalov imperativ u Pragu

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.04.21. | 07:04

Pogledajte šta nas od sportskih dešavanja očekuje danas

ROMA – AJAKS, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Izabrane vesti

Roma je iz Amsterdama donela pobedu od 2:1, što znači i dva gola u gostima, tako da će Kopljanici na Olimpiku morati da postignu minimum dva gola kako bi se plasirali u polufinale. Imala je Roma i sreće da Dušan Tadić početkom drugog poluvremena ne realizuje penal i donese Ajaksu dva gola prednosti. Bez obzira na zalihu iz prvog meča, domaćina očekuje paklenih 90. minuta u Večnom gradu.

MANČESTER JUNAJTED – GRANADA, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Posle trijumfa sa 2:0 u Granadi, revanš na Old Trafordu trebalo bi da predstavlja rutinsku overu prolaza za Crvene đavole. Jednostavno, razlika u kvalitetu je ogromna što se da videti i kroz kvote. Junajted je za vikend još jednom pokazao zašto je kralj preokreta u Premijer ligi. Gubio je protiv Totenhema na poluvremenu, a drugo iskoristio da mu spakuje tri komada. Protiv španskog predstavnika tražiće četvrti vezani trijumf u svim takmičenjima.

SLAVIJA PRAG – ARSENAL, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Jasno je da je Arsenalu jedini put do Lige šampiona naredne sezone kroz osvajanje Lige Evrope. Zbog toga Slavija mora pasti. Nisu se Tobdžije proslavile pre nedelju dana na Emirejtsu. Povele su tek u 86. minutu, ali su neposredno pre poslednjeg sudijskog zvižduka ispustile pobedu. U Pragu će morati znatno ubedljivije protiv tima koji ne zna za poraz na poslednje 23 utakmice.

VILJAREAL – DINAMO ZAGREB, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Žutoj podmornici bi najveća greška bila da pomisli da je već prošla u polufinale imajući u vidu scenario koji je rundu ranije zadesio Totenhem. Ako je Dinamo uspeo da spakuje tri gola Sparsima u revanšu, nije nerealno da u Španiji jednim golom zakomplikuje dvomeč. Uvertira je napravljena rutinskom pobedom protiv Lokomotive za vikend.

KLUŽ – FCSB, 18.00

(Fudbal, Superkup Rumunije)

Dva najozbiljnija kandidata za titulu šampiona države u borbi za pehar Superkupa. Na prvenstvenoj tabeli nekadašnja Steaua ima samo bod više od branioca trofeja. Poslednji put sastali su se pre mesec dana, a velikan iz Bukurešta slavio je sa 3:0. Na taj način prekinuo je seriju Kluža od četiri pobede u međusobnim duelima i to bez primljenog gola.

ROTERAM – KOVENTRI, 20.00

(Fudbal, Čempionšip)

Borba drugoligaških davljenika. Koventri je prvi iznad zone ispadanja sa tri boda više u odnosu na Roteram koji ima dve utakmice manje. Dakle, domaćin trijumfom isplivava na površinu, a pritom mu ostaju dva meča deficita. Jasno je da to Koventriju stavlja ogroman teret na leđa. Pokušaće gostujući sastav da pronađe recept iz petog decembra prošle godine kada je nadigrao rivala i pobedio sa 3:1.

ĐOKOVIĆ – EVANS, 10.00

(Tenis, Monte Karlo)

Možda je na trenutke izgledalo da je malo zarđao – i logično je posle dvomesečne pauze – ali Novak Đoković se trijumfalano vratio na teren, prvi put posle osvajanja Australijan opena. Talentovanom Janiku Sineru dozvolio je samo šest gemova, a možda bi još lakši posao mogao da ima protiv Evansa koji je eliminisao Hurkača i kojem šljaka nije omiljena podloga.

FONJINI – KRAJINOVIĆ, 10.00

(Tenis, Monte Karlo)

Kako se turnir u Monte Karlu nije igrao prošle sezone, titulu i dalje brani Fabio Fonjini. To dovoljno govori o protivniku Filipa Krajinovića. Naravno, Italijan je poznat kao teniser kojem uvek može da naiđe loš dan i kojem nedostaje konstantnosti. Srpski teniser se nada da Fonjini neće pronaći svoj najbolji tenis i da će ga savladati treći put zaredom, posle Bazela 2019. i Hamburga 2014. godine.

CICIPAS – GARIN, 10.00

(Tenis, Monte Karlo)

Grčki teniser jeste favorit, ali ne bi smeo da potceni 24. igrača sa ATP liste. Čileancu je šljaka omiljena podloga što potvrđuje i podatak da je svih pet titula osvojio upravo na njoj. Garin je namučio Cicipasa krajem septembra prošle godine u Hamburgu gde mu je uzeo set, ali se peti reket sveta nada devetoj pobedi na poslednjih 11 mečeva.

BASKONIJA – ESTUDIJANTES, 18.30

(Košarka, Španija 1)

Estudijantes je poslednjih godina navukao ozbiljan kompleks igrajući protiv tima iz Vitorije. Gubio je na prethodnih 11 međusobnih odmeravanja snaga, ali bi najradije zaboravio minule dve sedmice. U tom periodu poražen je čak četiri puta na šest utakmica. Madridski tim će se do kraja sezone boriti za opstanak i zato bi trijumf, predstavljao ogromno iznenađenje, ali i premiju za goste.



tagovi

bet analizasportsko klađenjenajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara