Košarka

Đorđevićev Virtus bez finala Evrokupa

Đorđevićev Virtus bez finala Evrokupa
Foto: Eurocup | Đorđevićev Virtus bez finala Evrokupa

U trećoj i odlučujućoj utakmici polufinala Evrokupa, košarkaši Virtusa iz Bolonje, koje sa klupe predvodi nekadašnji selektor Srbije Aleksandar Đorđević, poraženi su od Uniksa rezultatom 100:107, pa je tako ruski tim izborio plasman u finale, samim tim i u Evroligu.

Utakmica vrijedna velikog finala i plasmana u Evroligu opravdala je očekivanja, a bila je gotovo preslikana kao prve dvije između Virtusa i Uniksa.

Iako je italijanski tim imao i sedam poena prednosti u prvoj četvrtini, ona je završena neriješeno 21:21.

U drugoj četvrtini je viđena rezultatska klackalica i na veliki odmor se odlazi sa dva poena prednosti u korist Đorđevićeve ekipe.

Treću dionicu je mnogo bolje odigrao ruski tim, imao i deset poena prednosti, ali se u posljednjih deset minuta ulazi sa 73:67 u korist Uniksa.

Sve od sebe dali su puleni Aleksandra Đorđevića, ali nisu uspjeli da se vrate i preokrenu rezultat u svoju korist.

Uniks je odolio, pa će po četvrti put igrati Evroligu, a za titulu šampiona Evrokupa će snage odmjeriti protiv francuskog Monaka.

Najbolji u redovima Virtusa su bili Miloš Teodosić i Marko Belineli sa 25, odnosno 24 poena, imao je Teodosić i devet asistencija, ali je to bilo nedovoljno za odlični ruski tim, koji su predvodili DŽamar Smit sa 24 poena, Okaro Vajt sa 22 i DŽon Braun sa 20, a dodao je svom učinku i osam skokova.

Virtus, koji je slovio za najvećeg favorita ovosezonskog Evrokupa i koji je jedina dva poraza u čitavoj sezoni doživio upravo u polufinalnoj seriji, neće vidjeti elitno takmičenje.

Italijanski tim je posljednji put igrao u Evroligi u sezoni 2007/08, a jedan je od velikana evropske košarke, koji je obilježio kraj prošlog i početak 21. vijeka, jer je bio prvak Evrope 1998. i 2001. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije