TREĆA SMENA: Bogat program, Brazilci, Argentinci, Kopa Libertadores, KONKAKAF Liga šampiona i za kraj Jokić protiv Bjelice

Vreme čitanja: 6min | sre. 14.04.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Argentine)

Rasing se podigao posle poraza od Godoj Kruza u Liga kupu i u okviru istog takmičenja minulog vikenda savladao Independijente. Sada želi da obezbedi plasman u osminu finala Kupa Argentine, gde za rivala ima drugoligaša San Martin. Ekipa iz San Huana je u lošoj formi, nalazi se na čak 12. mestu drugog ranga posle pet odigranih mečeva, nakon pobede na startu šampionata, vezala je dva remija i dva poraza. Verdinegri su poslednji i jedini put nadigrali Rasing još 2008. godine, a prethodni put sastali su se pre tri i po godine, kada je tim iz Aveljanede slavio minimalnim rezultatom.

AJMORE - INTERNASIONAL, 02.30

(Fudbal, Brazil - Gaučo)

Internasional je u šampionatu Gaučo prepustio lidersku poziciju Gremiju. Crveni iz Porto Alegrea su najpre kiksirali protiv niželigaša Sao Žozea, a potom su poraženi i u gradskom derbiju od Trikolora. Na pobedničke staze želi da se vrati protiv Ajmorea, koji na dva kola do kraja ima bod manje od četvrtoplasiranog Kašijasa (uz utakmicu više) i mesta koje vodi u plej-of. Sastav iz Sao Leopolda je u minulom kolu savladao Novo Amburgo, ali je pre toga pretrpeo poraz od Žuventuda i remizirao bez golova sa Ipirangom. Kada su međusobni dueli u pitanju, ove dve ekipe su se samo pet puta sastajale, Inter je slavio u četiri navrata, dok Ajmore još uvek nije upisao trijumf.

SAO PAULO - GVARANI, 02.30

(Fudbal, Brazil - Paulista)

Fudbaleri Sao Paula u okviru devete runde šampionata Paulista dočekuju Gvarani. Ekipa Ernana Krespa igra jako dobro od početka sezone i posle šest odigranih mečeva prva je u Grupi B sa 13 osvojenih bodova (ispustila samo pet), a pred sobom ima rivala koji u Grupi D zauzima treće mesto sa pet bodova posle isto toliko odigranih kola. Sao Paulo je u prethodna četiri dana odigrao dve utakmice, najpre je deklasirao Sao Kaetano (5:1), dok je pre oko 48 sati bio bolji od Bragantina (1:0). Od Krespovog dolaska pretrpljen je samo poraz od Novorizontina (1:2). Gvarani je u seriji od tri utakmice bez trijumfa, posle pobede nad Botafogom remizirao je sa Bragantinom i Sao Bentom, dok je pre samo dva dana pretrpeo poraz od Korintijansa na svom terenu. Kada su međusobni dueli u pitanju, Gvarani je samo jednom slavio u 10 dosad odigranih susreta, Sao Paulo ima šest pobeda, poslednju je izvojevao minulog leta na gostovanju.

GREMIO - INDEPENDIJENTE DEL VALJE, 00.15

(Fudbal, Kopa Libertadores - kvalifikacije)

Sastav iz Porto Alegrea je desetkovan odigrao prvi meč i pretrpeo poraz. Independijente je kao domaćin na neutralnom terenu u Asunsionu slavio golovima Lorenca Faravelija i na korak je od toga da napravi veliko iznenađenje u poslednjem kolu kvalifikacija za grupnu fazu elitnog takmičenja. Dobra vest za sastav iz Porto Alegrea je što se u tim vraćaju štoper Kaneman i vezisti Maikon i Žan Pjer, dok bi krilni igrač Pepe mogao da dobije šansu sa klupe. Obe ekipe nisu imale obaveze nakom prvog meča poslednje runde kvalifikacija. Trikolori su i desetkovani na gostovanju bili favorit, a jasno je da će posle povratka nekoliko njihovih prvotimaca sastav iz Sangolkija imati težak zadatak da sačuva prednost.

ATLETIKO NASIONAL - LIBERTAD, 02.30

(Fudbal, Kopa Libertadores - kvalifikacije)

Libertad je upisao minimalan trijumf u Paragvaju minule sedmice i na dobrom je putu da se domogne grupne faze Kopa Libertadores. Uspeo je za vikend da savlada i Guairenju u domaćem prvenstvu, pa tako u odličnom raspoloženju čeka revanš u Medeljinu. Atletiko je sa druge strane upao u kontra ritam posle poraza u Asunsionu, pa je i u kolumbijskom šampionatu završio na kolenima i to u duelu sa Deportivo Kalijem. Na stadionu Nikolas Leoz minule nedelje viđen je prilično izjednačen meč, domaćin je za nijansu bio konkretniji, pa je upisao vredan trijumf zahvaljujući pogotku Baeza iz 78. minuta. Oskar Kardozo i drugovi će pokušati da sačuvaju prednost, ali to na Atanasio Hirardotu neće biti nimalo lak zadatak.

PALMEIRAS - DEFENSA I HUSTISIJA, 02.30

(Fudbal, Rekopa Sudamerikana)

Revanš meč borbe za trofej. U prvom sudaru osvajača Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikane slavio je brazilski klub (2:1), koji je i večeras jasno veliki favorit na svom tlu. Tim Abela Fereire, koji je pored elitnog takmičenja minule sezone osvojio i Kup Brazila, želi da se domogne prvog odličja u novoj godini, kako je u Superkupu Brazila minulog vikenda ispustio tu priliku (poraz od Flamenga). Defensa je posle poraza u Florensijo Vareli remizirala sa Taljeresom u Liga kupu Argentine, ali je četa Sebastijana Bakasese pokazala da može da se nosi sa favoritom. Uspela je da se vrati u meč posle primljenog gola u 16. minutu (Roni) i poravna preko Romera početkom drugog dela igre, ali je Gustavo Skrapa u 75. minutu doneo trijumf Verdau. Dobra vest za brazilskog predstavnika je da se u tim vraća Luiz Adrijano, dok Fereira na raspolaganju ovoga puta ima i Gabrijela Menina, pa ima više opcija i u veznom redu. Interesantno je da će se Palmeiras i Defensa sastati i u grupnoj fazi Kopa Libertadores.

HUAREZ - TIGRES, 04.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Važnu pobedu su fudbaleri Huareza upisali u minulom kolu protiv Atletiko San Luisa, pa su pobegli sa dna. Ipak, teško da mogu da se nadaju nastavku pobedničkog niza protiv Tigresa, posebno jer ni ekipi iz San Nikolasa ne cvetaju ruže i imaće imperativ pobede protiv pretposlednjeg tima na tabeli. Tigrovi su u poslednjih pet rundi samo jednom slavili (Keretaro, 1:0), doživeli su poraze od Mazaltana, Pačuke i Klub Amerike u minulom kolu, pa imaju samo tri boda više od narednog rivala i nalaze se ispod plej-of pozicija (13. mesto). Ipak, imaju meč manje od gotovo svih rivala koji su ispred, pa bi pobedom mogli da skoče i na deveto mesto. Sa ekipom Huareza su se dosad tri puta sastajali, ne znaju za poraz, ali su posle dva trijumfa, u oktobru prošle godine remizirali.

KLUB AMERIKA - OLIMPIJA, 02.00

(Fudbal, KONKAKAF Liga šampiona)

Klub Amerika ima prednost pred večerašnji revanš, kako je minule sedmice upisala trijumf u Hondurasu (2:1). Nalazi se u seriji od osam pobeda u zvaničnim mečevima, a za vikenda je sastav iz Meksiko Sitija bio ubedljiv protiv Tigresa u meksičkom prvenstvu (3:1). Olimpija je nakon poraza u prvom meču osmine finala uspela ubedljivo da slavi u domaćem šampionatu, pa će sigurno učiniti sve da oteža život favorizovanom protivniku. Prethodni duel bio je i prvi meč ovih sastava u istoriji, a Klub Amerika je slavila golovima Vinasa i Dijaza, dok je u samom finišu utakmice nadu sastava iz Tegusigalpe sačuvao Arboleda. Najuspešniji klub Hondurasa je pružio jak otpor, ali male su šanse da će se domoći četvrtfinala i duela sa Portland Timbersima.

ČIKAGO - ORLANDO, 02.00

(Košarka, NBA)

Bulsi su po angažovanju Nikole Vučevića zablistali, ali se sjaj na poslednja tri nastupa ugasio. Hoksi, Timbervulvsi i Grizlisi su im uzeli meru, ali zato Orlando ne bi smeo da predstavlja problem. Vučević će se tako posle devet godina naći na parketu protiv sastava sa Floride, koji je poslednjeg dana prelaznog roka otpočeo veliki rebilding, pa se odrekao najvećih zvezda i od kraja marta upisao samo dva trijumfa. Medžik je trenutno u seriji od šest poraza, a smeši mu se i sedmi, kako Bili Donovan ima gotovo kompletan roster na raspolaganju u Vetrovitom gradu.

DENVER - MAJAMI, 04.00

(Košarka, NBA)

Dva vezana poraza najmanji su problem za Nagetse u ovom trenutku. Džamal Mari je u noći između ponedeljka i utorka doživeo povredu ukrštenih ligamenata i završio je sezonu. Tako je pre svega pred Eronom Gordonom, Vilom Bartonom i Majklom Porterom zadatak da nadomeste njegov učinak, jer nema sumnje da će Nikola Jokić nastaviti da deli lekcije, čak će morati da preuzme još i veću odgovornot, pa bi njegova produktivnost mogla i da se poboljša. Prvi ispit posle Marijeve povrede će biti prilično nezgodan, Majami je desetkovan povredama u prvom delu sezone stavio sebi pritisak da mora da dobije što veći broj mečeva do kraja, kako bi izborio prednost domaćeg terena pred doigravanje. Trenutno je šesti sa dve pobede manje od četvrtoplasirane Atlante, ali i samo jednim porazom manje od sedmoplasiranog Njujorka, pa u Kolorado nesumnjivo stiže po trijumf. Nemanja Bjelica je u poslednje tri utakmice dobio nešto manje prostora, videćemo da li će se to promeniti večeras, kada na teren bude kročio protiv zemljaka Jokića.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara