Vesti

0

Dačić: Stranke okupljene oko Djilasa nisu poslale platformu za medjustranački dijalog

Autor: IG

Izvor: Beta

Dačić: Stranke okupljene oko Djilasa nisu poslale platformu za medjustranački dijalog

Izvor: Beta/Milan Obradović

Predsednik Skupštine Ivica Dačić izjavio je večeras da se veliki broj političkih partija prijavio za medjustranački dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima uz posredovanje evroparlamentarca.

Dačić je gostujući na Radio televiziji Vojvodina kazao da su Socijaldemokratska stranka (SDS), čiji je predsednik Boris Tadić, kao i stranke okupljene oko nje već poslale svoju platformu.

"Stranke okupljene oko (Dragana) Djilasa nisu poslale platformu. Čak ni Vuk Jeremić...", rekao je Dačić.

Dačić je kazao da lider pokreta Dveri Boško Obradović nije poslao platformu, kao što tvrdi, nego poziv da se započne s dijalogom.

"S tim što se nije izjasnio da li želi uz učešće evropskih predstavnika", kazao je.

Naveo je da će pozvati Aleksandra Vučića da učestvuje u razgovoru, ali ne zna još da li bi u tom slučaju došao kao predsednik Srbije ili kao predsednik Srpske napredne stranke.

Govoreći o izmenama Ustava Srbije Dačić je kazao da to mora da bude potvrdjeno na referendumu.

Kazao je da je predlog te promene da sudije ne bira Skupština, nego da ih bira Visoki savet sudstva, a ne premabula u kojoj se pominje Kosovo ili nešto drugo.

"To su zlonamerne stvari...", rekao je Dačić.

Komentarišući navode opozicije da saziv Skupštine nije izabran na legitimnim izborima, pa ne može da donosi nikakve odluke o promeni Ustava, Dačić je rekao da niko nije rekao da su izbori nelegitimni i da su njemu svi čestitali.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR