Požar izbio u školi: Stradalo 20 dece između sedam i 13 godina

U požaru koji je, podstaknut jakim vetrovima, zahvatio osnovnu školu u predgrađu glavnog grada Nigera Nijameja stradalo je 20 dece.

Izvor: B92

Sreda, 14.04.2021.

21:14

Požar izbio u školi: Stradalo 20 dece između sedam i 13 godina
Depositphotos/macor

Đaci stari između sedam i 13 godina bili su na času kada je izbio požar juče popodne. Vlasti su navele da se vatra brzo širila kroz dvorište škole koju pohađa oko 2.000 đaka.

Slamnate kolibe gde su bile neke od učionica napolju potpuno su izgorele, a znatno je oštećena i sama zgrada škole.

Jedan od ožalošćenih očeva rekao je da se požar tako brzo širo da je vatra već uništila učionice dok su stigli vatrogasci.

Istražuje se uzrok požara i za sada se ne zna gde je počeo.

Međutim, nastavnici i roditelji rekli su danas da ova stradanja ukazuju na opasnost postavljanja privremenih učionica napolju. Slamnate kolibe često se koriste da se napravi prostor za prenatrpane škole.

"Važno je da od sada vlasti prestanu držanje nastave u kolibama od slame", navela je Nacionalna unija nastavnika Nigera u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: