Krivokapić: U Beograd samo po pozivu 1Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC (arhiva)

U Beograd ću doći čim dobijem poziv, rekao je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić za RTS, dodajući da dve zemlje treba da sarađuju na prinicipima nezavisnosti.

Mi treba da sarađujemo na principima nezavisnosti i mislim da će se to vrlo brzo dogoditi i ja sam verujem umolio premijerku Brnabić i predsednika Vučića da nam pomognu po pitanju vakcina, a to može da bude i dobar povod za viđenja i dijalog, jer bez njega se ne može, rekao Krivokapić za Oko magazin.

Neke nedoumice, a možda i razlike u pogledima su potpuno prirodne, ali ova dva naroda koji su opredeljeni i usmereni jedan ka drugom treba da sarađuju, rekao je Krivokapić.

I mi ćemo za tu saradnju vrlo brzo doći do rešenja koje će biti na zadovoljstvo i jedne i druge države, i jedog i drugog naroda i rešiti sve do sada nagomilane probleme, dodao je Krivokapić.

Mnogi priželjkuju destabilizaciju Crne Gore, ali Krivokapić obećava da se neće dogoditi „crnogorsko proleće“, već crnogorsko leto kada će prvi put posle 2019. godine turisti moći da dođu u većem broju i uživaju u crnogorskom gostoprimstvu.

Ovim protestima samo se šalje pogrešna slika, u trenutku kada pripremamo predstojeću turističku sezonu, naveo je on.

Krivokapić je naglasio da su kraj njegove vlade mnogi priželjkivali još od datuma izbora i promena, ali ona traje i trajaće bar do predsedničkih izbora u u toj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari