Foto: Reuters
Foto: Reuters

Džesi se vraća kući?

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.04.21. | 20:16

Solskjer ga zove nazad, Lingard se premišlja

Dva i po meseca – toliko je Džesiju Lingardu bilo potrebno da promeni mišljenje uprave Mančester Junajteda o odluci da ga krajem januara pošalje na pozajmicu u Vest Hem. Bolje reći, o odluci Ole Gunara Solskjera da mu ove sezone ne dodeli ni minut u Premijer ligi. Tek kada je stigao u londonski tim, za Lingarda je počela sezona.

Debitovao je početkom februara sa dva gola protiv Aston Vile, a isto toliko spakovao je i Lesteru u prošlom kolu. Na dosadašnjih devet utakmica – osam golova i četiri asistencije. Fudbal karijere igra Lingard u Londonu. Neizbežna je tema postao na Ostrvu, pa ni konferencija Olea Gunara Solskjera pred sutrašnji okršaj sa Granadom u Ligi Evrope nije mogla da prođe bez spominjanja imena 28-godišnjeg engleskog veziste.

Izabrane vesti

"Džesi je sjajan otkako nas je napustio. Mogli smo da ga zadržimo jer je imao ulogu, ali bi to bilo sebično. Nikada mi nije pravio problem, oduvek je radio naporno i zaslužio je priliku da igra više. Zato smo ga i pustili u Vest Hem", rekao je Solskjer.

Norveški stručnjak je izneo i konkretan razlog zbog kojeg Lingardu nije ukazao priliku u aktuelnoj sezoni.

"Tada je bilo drugačije, jer Bruno igra na Džesijevoj omiljenoj poziciji, a bio je u odličnoj formi, i to je samo odluka koju smo doneli. Oduševljen sam Džesijem i želim mu sve najbolje do kraja sezone, dok se ne vrati."

Reklo bi se da je Solskjer priznao grešku. Dakle, Džesi se vraća kući?

"Naravno da ga želimo nazad. Nadam se da će otići na Evropsko prvenstvo, sa partijama koje pruža i samopouzdanjem koje ga nikada nije napuštalo, i nadam se da će na odličan način da završi sezonu u Premijer ligi", zaključio je Solskjer.

Međutim, portal Goal tvrdi da Lingard nije siguran da li bi povratak u Mančester Junajted bila dobra odluka. Kako piše pomenuti izvor, veliki broj klubova, što inostranih, što engleskih, među kojima je i Vest Hem, koji bi da ga zadrži i nakon isteka pozajmice, dok Lingard navodno želi da igra Ligu šampiona. To bi na kraju krajeva mogao i na trenutnoj destinaciji, ukoliko održi formu i sačuva Vest Hem među TOP četiri.


tagovi

Džesi LingardOle Gunar Solskjer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara