Nezavisni stav

Neko mora da odgovara zbog vakcina

Neko mora da odgovara zbog vakcina
Foto: Ilustracija | Neko mora da odgovara zbog vakcina

Od početka pandemije pročitao sam hiljade medijskih izvještaja koji se odnose na situaciju izazvanu virusom korona, kako u BiH, tako i u svijetu, ali me malo šta neprijatno iznenadilo poput slučaja zabilježenog u Prijedoru, gdje je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, propalo 1.300 vakcina.

U zavisnosti od uspješnosti procesa vakcinacije, u ovoj godini se vidjelo čija je vlast sposobna više, a čija manje ili nikako, te koja je država jaka na međunarodnom planu, a koja nije.

Ono nešto skromnih količina doza što smo mi u BiH na jedvite jade dobili, očigledno nismo u stanju ni da sačuvamo.

Kao grom iz vedra neba odjeknila je vijest iz Prijedora, gdje je građane starije od 65 godina, koji su trebali da budu revakcani, zapljusao hladan tuš, jer druge doze za njih nije bilo, navodno zbog nestanka struje. Namjerno pišem navodno, jer kod nas sve treba uzeti s rezervom.

Pljušte osude i čuđenja sa svih strana, ali to nije dovoljno. Stub srama je mala kazna za svojevrstan skandal koji je zabilježen. Ovo, istovremeno, mora biti opomena da se nešto slično nikad ne desi.

Neko definitivno mora odgovarati za ovaj šokantan slučaj. Niko ne smije biti amnestiran ako je kriv.

Okružno javno tužilaštvo Prijedor formiralo je predmet u vezi s propadanjem ovih vakcina, a u lokalni Dom zdravlja ušla je i policija. Iskreno se nadam da će ovaj posao biti završen pošteno i da će se utvrditi da li je neko bio bahat, nepažljiv ili nestručan.

Jer, ako je nestalo struje, da li je moguće da Dom zdravlja nema agregat, kad ga danas ima svaka iole ozbiljnija kafana?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije