(©Reuters)
(©Reuters)

Dok Dembele čeka, trojica igrača Barse pregovaraju o novim ugovorima

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.04.21. | 18:45

U toku su i pregovori sa menadžerom Serhija Aguera

Primarni cilj Barseloninog tima do kraja sezone je osvajanje Primere, a klupskog rukovodstva novi ugovor za Lea Mesija. Paralelno sa tim, ipak, radi se i na produžetku saradnje sa još nekim igračima, kao i jačanju tima za narednu sezonu.

Navodno su upravo pojačanja jedan od uslova koje je Argentinac postavio za ostanak u klubu. Nije tajna da je na listi kandidata njegov veliki prijatelj Serhio Aguero, kom ovog leta ističe ugovor sa Mančester Sitijem.

Izabrane vesti

Poznati novinar Fabricio Romano tvrdi da su pregovori u toku, kao i to da na Nou Kampu pokušavaju da dogovore nove ugovore s još trojicom igrača. Doskorašnji đaci La Masije, Oskar Mingez i Riki Puć ne bi trebalo da budu problem, ali 29-godišnji Serhi Roberto, čiji ugovor ističe juna 2022, po informacijama Italijana, još vaga ponudu o dvogodišnjem produžetku.

Iskusni desni spoljni fudbaler je početkom 2018. potpisao aktuelni ugovor, u kom je kao otkupna klauzula određeno čak 500.000 evra, ali jasno je da taj novac više nije opcija. Veća je verovatnoća da će četvrti po redu kapiten Barsinog tima (posle Mesija, Pikea i Busketsa) nastaviti da nosi dres katalonskog giganta, u kom je dosad osvojio dve Lige šampiona i šest titula prvaka Španije.

Zbog problema sa povredama i virusom korona, Roberto je ove sezone odigrao tek 13 utakmica, ali se u nedavnom El Klasiku vratio na teren posle dvomesečne pauze i očekuje se da do kraja sezone pomogne timu u borbi za titulu.

Za razliku od pomenute trojice, Usman Dembele kom za godinu dana ističe ugovor, izjavio je da niko iz kluba nije pričao s njim o novoj opciji, ali i napomenuo da je svakako srećan u Barseloni.

ČETVRTAK, 22.00: (1.30) BARSELONA (5.20) HETAFE (11.0)


tagovi

BarselonaRiki PućOskar Mingez

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara