Vesti

0

Odalović i Lorenc o ustavnim promenama i radu Skupštine

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

Odalović i Lorenc o ustavnim promenama i radu Skupštine

Izvor: prtscr

Generalni sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović i šef Političkog sektora u delegaciji EU u Srbiji Dirk Lorenc su danas u Beogradu razgovarali o predstojećim ustavnim promenama i radu srpskog parlamenta.
 
Sastanak je održan u cilju pripreme Godišnjeg izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije za 2020. godinu, saopšteno je iz Skupštine.
 
Odalović je istakao da su prošle godine usvojena 133 zakona po redovnom postupku i 12 po zakona po hitnom postupku, što čini devet odsto od ukupnog broja donetih zakona i da je od početka ove godine usvojen 21 zakon, isključivo po redovnom postupku.
 
"Javna slušanja su poslednja, završna faza na kojima narodni poslanici imaju priliku da razgovaraju sa stručnom javnošću i predstavnicima relevantnih institucija i na taj način kroz podnošenje amandmana mogu da unaprede predložene zakone", ocenio je Odalović i dodao da su od početka godine održana četiri javna slušanja.
 
Na sastanku je bilo reči i o saradnji Narodne skupštine sa Nacionalnim konventom o EU, koji broji više od 700 nevladinih organizacija, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR