1
Domaći fudbal

FOTO: Twitter

FRANCUZI UPUTILI OŠTRU PROZIVKU: Grujićev otac u tekstu ‘Fudbalski kancer’!

Objavljeno: 14.04.21 u 15:45

Portal osuo paljbu po roditeljima mladih igrača!

Francuski portal ‘Les Ehos’ objavio je jedan specifičan tekst. Negativan uticaj roditelja na mlade fudbalere je bila tema. Kao jedan od primera uzet je otac Marka Grujića.

Deo teksta posvećen Grujićevom transferu u Liverpul, dobio je podnaslov ‘Fudbalski kancer’.

-Ponekad se mešanje roditelja graniči sa kidnapovanjem, kao što je bio slučaj sa Markom Grujićem, čistim produktom Crvene zvezde. Vezista je 2015. godine izazivao interesovanje pošto je njegova zemlja osvojila Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, pogotovo od Udinezea, Anderlehta i Juventusa. Grujićev otac je bio protiv transfera sve dok se Liverpul nije umešao. Jirgen Klop lično je poslao ponudu, klub je prihvatio, ali se Grujić senior umešao. ‘Odbijam! Njegov pasoš je kod mene, Marko ne ide nigde’! Posle nekoliko dana negativnih tekstova Grujić je konačno stigao na travu Enfilda – navodi se u tekstu Les Ehosa.

PROČITAJTE JOŠ: KRISTIJAN KAREMBE: ‘Real je zasluženo savladao Liverpul u Madridu! Benzema je jedan od najboljih igrača u Francuskoj’

Francuski portal navodi da su slične probleme imali poznati fudbaleri poput Hatema Ben Arfe, Emanuela Adebajora, golmana Uga Ljorisa….

Od kako su rođaci počeli da prepoznaju potencijal u svom detetu, jednostavno, počeli su da divljaju. Roditelji fudbalera su postali kancer fudbala – izjavio je fudbalski menadžer koji je izrazio želju da ostane anoniman.

PROČITAJTE JOŠ: EVROLIGAŠKA BOMBA: Reprezentativac Srbije prelazi u redove slavnog kluba!

Do juče su roditelji slali decu na fudbal kako bi im našli način da se zabavljaju. Danas, porodice maštaju o materijalnoj dobiti koju mogu da izvuku iz profesionalne karijere svojih naslednika. Kada neki klub zakuca na njihova vrata, oni u tome vide priliku da pregovaraju oko cene, zanemarujući ponekad one važne stvari poput toga kakvu šansu igrač ima u tom klubu, kakav je grad – zaključio je menadžer.

Marko je izgradio uspešnu karijeru. Nije dobio veliku šansu u Liverpulu, ali je u utorak kao starter igrao četvrtfinale Lige šampiona kao član Porta. Ipak, postoji veliki broj igrača kojima su roditelji zaista unušitili karijere. U Srbiji smo imali priliku da vidimo nekoliko primera.

0
0

1 Komentara

  1. Uništavanje mladih igrača najviše utiču menadzeri poput braće Lemić.Uništili su na desetine mladih igrača.A u Srbiji za njih pare pere Čučković.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter