Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Tužilaštvo BiH preuzelo predmet "David Dragičević"

Tužilaštvo BiH preuzelo predmet "David Dragičević"

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je preuzelo predmet Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se odnosi na istragu krivičnog dela protiv života na štetu oštećenog Davida Dragičevića iz Banjaluke.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Protesti-Banjaluka David Dragicevic Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Protesti-Banjaluka David Dragicevic

- Tužilaštvo BiH, nakon razmatranja dostavljenih spisa iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, donelo je odluku o preuzimanju predmeta i radu na istima u Tužilaštvu – navedeno je u saopštenju, prenosi Srpskainfo.

Preuzeti predmet Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske odnosi se na više osoba zbog radnji protiv službene dužnosti koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog dela protiv života na štetu oštećenog Davida Dragičevića, kao i neprijavljivanje krivičnog dela i počinioca, te pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još

Podsećamo, David Dragičević je ubijen u martu 2018. godine. Od tada do danas traje borba Pravde za Davida i njegovog oca Davora u traženju istine i dovođenja počinioca pred pravdu.

Za ovaj slučaj je čuo ceo svet. Članovi njegove porodice, prijatelji i građani Banjaluke su se skoro godinu i po dana okupljali u centru Banjaluke svaki dan u 18 časova na mirnim protestima tražeći istinu ko je ubio Davida.

Mnoge kontroverze su zabeležene u ovom slučaju, a počelo je i suđenje policijskim inspektorima zbog manjkavosti u radu na ovom predmetu.

Nakon lokalnih izbora u BiH, novi gradonačenlik Banjaluke Draško Stanivuković dozvolio je da se učesnici Pravde za Davida ponovno okupljaju četvrtkom na Trgu Krajine gde je postavljeno poznato “Davidovo srce”.