Fudbaleri Rijeke (©AFP)
Fudbaleri Rijeke (©AFP)

Rijeka juri treće vezano finale, Istra bi da im pokvari planove u Kupu Hrvatske

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.04.21. | 13:44

Prvi polufinalni meč na programu je danas, igra se samo jedna utakmica

Borba za finale Kupa Hrvatske. Fudbaleri Istre dočekuju Rijeku, koja je u poslednje dve sezone dolazila do trofeja (18.00). Branilac titule je i na stadionu Aldo Drosina u Puli favorit, gde po pravilu poslednjih godina beleži dobre rezultate. U drugom polufinalu sastaju se Dinamo i Gorica, ali će datum odigravanja tog susreta biti naknadno određen. Finale je na programu 19. maja u Gorici.

18.00: (5,30) Istra (3,60) Rijeka (1,62)

Izabrane vesti

Riječani su u lovu na treće Rabuzinovo sunce zaredom, nakon što su u prethodna dva finala bili bolji od Dinama i Lokomotive. Zanimljivo, protiv Dinama su slavili upravo u Puli, na terenu koji im i inače leži. Naime, u poslednjih šest utakmica tamo su slavili svaki put, a zadnji poraz pretrpeli su još u oktobru 2017. godine. To je ujedno i posljednja utakmica u kojoj je Istra bila bolja od Rijeke.

Dakle, na strani Riječana je tradicija, ali i forma. Goran Tomić je vrlo brzo pronašao zajednički jezik sa svlačionicom i ekipa sa Kantride put Istre dolazi sa četiri uzastopne pobede u prvenstvu. Redom je rušila Slaven Belupo, Varaždin, Goricu i Šibenik. Ono što treba svakako naglasiti je podatak da su tri od te četiri pobede ostvarili na gostovanjima.

S druge strane, Istra je nakon šest utakmica bez poraza sada malo pala u formi i to se posebno oslikava u poslednje dve utakmice, kada je poražena od Osijeka i Hajduka. U oba navrata na svom stadionu.

Međutim, kup je po pravilu takmičenje u kojem su moguća iznenađenja, pogotovo kada se igra samo jedna utakmica. Uostalom, sudar ovih rivala uvek je više od utakmice, rivalstvo se proteže decenijama, a pogotovo sad kada je ulog finale nacionalnog kupa.

"Pred nama je polufinale kupa. Igrači su to zaslužili, to je jedan vid nagrade za celu sezonu. Nije bilo lako doći do polufinala, očekuje nas kvalitetan protivnik i sigurno zahtevna utakmica, za koju ćemo učiniti sve da budemo spremni i prođemo u finale", izjavio je trener Istre Danijel Jumić, a prenosi Germanijak.

Nažalost, njegova ekipa će danas na teren istrčati u izmenjenom sastavu, s obzirom na to da zbog kartona ne može da računa na kapitena Blagojevića, odnosno Vuka, kojem je Rijeka spustila rampu (igrač Rijeke na pozajmici u Istri). Osim njih, neće biti ni Ivančića, odnosno Jurića, koji su povređeni.

Njegov kolega s klupe rivala, Goran Tomić, nema takvih briga. On dolazi u gotovo najjačem sastavu, a posebno može da ga raduje forma Drmića, koji se iz kola u kolo pokazuje kao ključni igrač Rijeke. U poslednja četiri kola postigao je tri pogotka.

"Kup je specifično takmičenje gde treba otići do kraja. Sve prepreke na putu moramo uspešno da prebrodimo. Istra 1961 je nezgodan protivnik, međutim prvenstveno gledamo sebe, da dižemo svoju igru i ispravljamo nedostatke u hodu. Osnovna stvar je da budemo maksimalno angažovani, da imamo želju i volju za pobedom. Moramo dobro da se pripremimo za njih i njihove kvalitete, da ih neutrališemo. Znamo da su jako dobri u kontrama i te stvari moramo sprečiti. Želimo da igramo finale i učinićemo sve da to i ostvarimo", najavio je Tomić uoči odlaska za Pulu.

KUP HRVATSKE - POLUFINALE (PRVI MEČ)

Sreda

18.00: (5,30) Istra (3,60) Rijeka (1,62)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

RijekaIstra 1961Kup Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara