Screenshot: Youtube
Screenshot: Youtube

Može li drugoligaš da napravi senzaciju u Kupu Rumunije?

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.04.21. | 13:03

Krajova u prvom meču polufinala dočekuje Vitorul iz Targu Žijua

Ponajbolji timovi rumunskog fudbala FCSB i Kluž, makar ove sezone, ispali su iz Kupa, pa kao prvi favorit za osvajanje sada slovi Univerzitatea Krajova. Ekipa Marinosa Ozunidisa regularni deo sezone u elitnom rangu okončala je na trećem mestu i mogla bi da pomrsi račune vodećim timovima iz Bukurešta i Kluž Napoke u doigravanju, ali dok plej-of ne počne, Krajova će u prvom meču polufinala Kupa ukrstiti koplja sa drugoligašem, Vitorulom iz Targu Žija (18.00). Pobednik će u samoj završnici ukrstiti koplja sa boljim iz duela Astre i Dinamo Bukurešta (Astra dobila prvi meč sa 1:0).

18.00: (1,18) Krajova (6,00) Vitorul Panduri (15,0)

Izabrane vesti

U odličnoj formi nalazi se ekipa koja je minule sezone bez šampionske titule ostala u poslednja dva kola. Posle trijumfa nad Čindijom u četvrtfinalu Kupa savladala je Botošani, Gaz Metan i Arad u ligi, zatim odigrala bez golova protiv FCSB-a i Kluža i tako dokazala da će do kraja sezone biti tvrd orah u ligi i da svakako ima kvalitet da se domogne trofeja, možda i više od jednog.

U teoriji bi trebalo da ima lak zadatak, kako za rivala ima ekipu koja posle tri vezana poraza u drugom rangu zauzima drugo mesto na tabeli iza Petrolula. Sam plasman u polufinale je svakako uspeh za tim koji je pre dve godine promenio grad (iz Petrošanija u Targu Žiju) i boje (belo-crni postali su belo-plavi).

Krajova je u Kupu Rumunije dosad izbacila niželigaša Progresul Spartak, Botošani i Čindiju, dok je Vitorul bio bolji od Daestija, prvoligaša Gaz Metana i Univerzitatea Kluža.

Trener sedmostrukog osvajača Kupa Ozunidis ne želi da potceni protivnika, iako je njegova ekipa veliki favorit.

"Favoriti smo, bolji smo tim, igramo u višem rangu od Vitorula, ali moramo da poštujemo protivnika i da meč tretiramo veoma ozbiljno. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetan meč i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat, čak i onaj koji bi nam obezbedio veliku šansu da se kvalifikujemo. Važno je da pokušamo da obezbedimo plasman u finale pred revanš, koji igramo na gostujućem terenu".

Predstojeći duel biće prvi međusobni za ekipe Univerzitatea Krajove i Vitorul Pandura iz Targa Žijua.

KUP RUMUNIJE - POLUFINALE (PRVI MEČ)

Utorak

Astra - Dinamo Bukurešt 1:0 (1:0)

Sreda

18.00: (1,18) Krajova (6,00) Vitorul Panduri (15,0)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup RumunijeUniverzitatea Krajova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara