Pozornica

Završen projekat "Obrazovanje kroz igru" Nevid teatra

Završen projekat "Obrazovanje kroz igru" Nevid teatra
Foto: Facebook/Nevid teatar | Završen projekat "Obrazovanje kroz igru" Nevid teatra

Projekat "Obrazovanje kroz igru" Nevid teatra iz Banja Luke, u partnerstvu sa Udruženjem dramskih umjetnika Srbije, koji je trajao od 1. jula 2020. godine do 30. marta 2021, uspješno je završen, javili su iz tih ustanova.

Platforma je realizovana u okviru Zajedničkog regionalnog programa "Dijalog za budućnost: unapređenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije", koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, pod pokroviteljstvom Fonda UN za izgradnju mira (UN PBF).

Jedan od fokusa projekta bio je usmjeren i na ugroženu i osjetljivu djecu i obrazovanje pozorišne publike kroz audio i animiranu obrazovnu formu.

Manifestacija je omogućila djeci, mladima i odraslima da kroz literarnu i dramsku formu uče i prošire svoja znanja o kulturnim različitostima cijelog regiona.

Projekat je imao cilj da doprinese unapređenju obrazovnih sistema u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Mnoge aktivnosti koje su realizovane kroz ovaj projekat, predstavljene su kroz reportažu koja prati kompletan proces rada, a sve je dostupno na YouTube kanalu Nevid teatra.

Aktivnosti projekta su promovisane i kroz dvodnevni Obrazovni program održan u Banja Luci, gdje je organizovano predavanje na temu "Kako i zašto deca uče kroz igru?".

Posebna pažnja je usmjerena na audio-knjigu i verziji audio-knjige za djecu sa poteškoćama u razvoju, kao rezultat Javnog regionalnog konkursa za originalne bajke i basne za djecu na temu kulturnih raznolikosti, što se može preuzeti na veb stranici projekta.

Projekat je završen turnejom u 10 gradova Srbije, tokom koje je Nevid teatar odigrao interaktivnu obrazovnu predstavu za djecu i odrasle "Princeza Zlatka u kraljevstvu boja".

"Obrazovanje kroz igru" podržali su Grad Banja Luka i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, uz medijske pokrovitelje Oslobođenje, Radio Otvorena mreža i Prva TV Crna Gora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije