Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 14. 4. 2021.

| Sport

KLS: Napredak i Pirot ispali iz lige

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
kosarka ilustracija foto jv vanja keser 2
Košarkaši Napretka i Pirota se sele u niži rang; ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Iako je pre samo nekoliko nedelja bilo teško izvodljivo da ekipa iz Aleksinca ispadne iz lige, spletom neočekivanih rezultata u poslednjih nekoliko kola iz Košarkaške lige Srbije definitivno ispadaju oba tima sa juga, pošto je već bilo jasno da će i košarkaši Pirota ispasti iz lige. Napredak je sinoć u direktom okršaju za opstanak poražen od ekipe Dunava rezultatom 92:90.

Najavljivali su ekipe iz Aleksinca i Pirota da se u poslednjih nekoliko kola dešavaju čudni rezultati, gde ekipe sa samog dna tabele dobijaju svoje utakmice, a nadali su se i da će neko od nadležnih reagovati. Ipak, to nije bio slučaj, pa se došlo do toga da poslednje kolo odlučuje o putnicima u niži rang.

Napretku je pobeda garantovala ostanak u društvu najboljih, ali su oni sinoć poraženi na gostovanju od ekipe Dunava u direktnoj borbi za opstanak, koja je na kraju pripala timu iz Starih Banovaca rezultatom 92:90. Pobedu je ostvario i valjevački Metalac, pa su ove tri ekipe imale učinak od 11 pobeda i 19 poraza, ali Napredak u trouglu ovih ekipa ima najlošiji skor i sledeće sezone će se takmičiti u Drugoj ligi.

Još pre poslednjeg kola, šansu da se i naredne godine takmiče u KLS-u su izgubili košarkaši Pirota. Njima je u 30. kolu u hali "Kej" gostovala ekipa Slobode iz Užica koja je u utakmici bez rezultatskog značaja ubedljivo slavila rezultatom 93:73. Piroćanci su na taj način svoju premijernu sezonu završili sa skorom od 9 pobeda i 21 porazom.

Ono što je košarkaše koje je sa klupe predvodi Filip Socek koštalo ovakvog skora su pre svega veliki broj poraza koji su zabeleženi u dramatičnim završnicama. Naravno, veliki hendikep bila je i prazna hala "Kej", jer se čitava sezona odigrala bez prisustva publike usled pandemije virusa korona.

Ono što jedino može da raduje ljubitelje košarke sa juga da će ovaj deo Srbije imati bar jednog predstavnika, jer je ekipa Zdravlja iz Leskovca obezbedila povratak u KLS posle 13 godina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: